StoryEditorOCM
DubrovnikI-VENT ventilacijski sustav

Recite zbogom vlazi i plijesni! Napredna rješenja za zdrav i energetski učinkovit dom

Piše PROMO
11. lipnja 2024. - 15:52

I-VENT ventilacijski sustav je rješenje za izmjenu zraka u vašem domu ili radnom prostoru uz održavanje izvrsne energetske učinkovitosti prilikom grijanja prostora.

Lunos sustavi za rekuperaciju topline omogućuju odvod ustajalog, potrošenog zraka, a istovremeno dotok svježeg, čistog odnosno filtriranog zraka.

 

Ključne prednosti I-VENT ventilacijskih sustava

 

• Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni

• Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja

• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%

• Izuzetno niski operativni troškovi

• Antialergijski filteri- spriječavaju ulazak prasine, peludi I ostalih štetnih čestica izvana

• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline

• Moderan dizajn i laka upotreba

 

image

I-VENT ventilacijski sustav

 

Koji je glavni „krivac“ za vlagu i plijesan u domu?

 

Naime, većina nas funkcionira na način da provjetravanjem prostorija nastojimo pročistiti zrak u životnom prostoru, ali takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga te stvaranje plijesni u jesen i hladnoća zimi.

Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.

image

I-VENT ventilacijski sustav

 

Kako funkcionira cijeli sustav?

 

I-VENT decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da rekuperatori dovode svježi zrak u životni prostor bez gubitka topline i ventilator Silvento u kupaoni odvodi potrošeni zrak prema van. Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak spriječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života.

I-VENT ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru.

image

I-VENT ventilacijski sustav

 

Za više informacija posjetite web stranicu: www.i-vent.com/hr/

 

Za život bez vlage i plijesni

Za bolju kvalitetu življenja!

11. lipanj 2024 15:53