StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON ISTUPA DUBROVAČKIH MOSTOVACA

Reakcija HDZ-a: Svojatanje javnog i zarada na općem dobru postali su praksa dubrovačke oporbe

Piše DV
28. studenog 2023. - 10:56

‘Mostovcima smetaju radovi u sklopu aglomeracije radi njihovih nelegalnih vezova‘, naslovljeno je priopćenje Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik.

- Nakon istupa dubrovačkih MOST-ovaca, naši sugrađani su sigurno u jednom trenutku pomislili kako se radi o njihovoj brizi zbog mogućih posljedica uslijed povremenih izljeva fekalne odvodnje u Rijeci dubrovačkoj. S druge strane, mi smo pomislili kako se radi samo o njihovoj uobičajenoj neinformiranosti. Naime, Vodovod Dubrovnik je više puta obavijestio javnost kako je u ovom slučaju riječ o sanaciji cjevovoda na potezu od Kantafiga do Batale u sklopu radova Aglomeracije vrijedne preko 100 milijuna eura, te je radove nemoguće provesti bez zaustavljanja rada crpnih stanica na području Mokošice, Sustjepana i Gruža, što uzrokuje povremene izljeve - stoji u priopćenju. 

- Međutim, shvatili smo kako to nije razlog brige MOST-ovaca. Pravi razlog je, naime, u tome što sve ovo smeta njihovoj članici Antoniji Knežević. Izljevi se događaju pored njenih nelegalno izgrađenih vezova u Rijeci dubrovačkoj, a koje ona godinama uredno iznajmljuje i od njih ima redovite prihode - istaknuli su.

- Pretpostavljamo kako su se korisnici njenih nelegalnih vezova pobunili jer im pored plovila sporadično protječu fekalije, pa je to direktno utjecalo i na smanjenje njenih prihoda.

- Baš nas zanima što pravovjerni MOST-ovci, čija je ljubav i briga prema Rijeci dubrovačkoj beskrajna, barem na riječima, misle o gradnji nelegalnih vezova na pomorskom javnom dobru, ne za sebe i svoje plovilo, već za najam i popriličnu imovinsku korist. Svojatanje javnog i zarada na općem dobru je nešto što je očito postalo praksa dubrovačke oporbe - zaključili su.

28. travanj 2024 10:51