StoryEditorOCM
DubrovnikPOVRATAK U TUŠ

Ravnatelj Perušina: ‘Znamo kad se vraćamo u obnovljenu školu, ako nas netko ne prevari. U današnje vrijeme ne možete nikome vjerovati...‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
14. prosinca 2022. - 07:32

Učenici, roditelji učenika i nastavnici Turističko-ugostiteljske škole nadaju se skorašnjem povratku u zgradu Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku, na adresi Župska 2.

image
Božo Radić/Cropix

Čudnom ironijom sudbine, zbog obnove škole cijelo su prvo polugodište privremeno preseljeni upravo u Župu, u župsku osnovnu školu, i to u popodnevnu smjenu, što je svima teško palo. Naveli su niz razloga - djeca su morala odustati od popodnevnih aktivnosti, sportova i treninga, zaposleni roditelji ne viđaju svoju djecu osim navečer, a nastavnici su se morali prilagoditi putovanju u nekoliko kilometara udaljenu školu.

No, čini se da će se sve vratiti u kolotečinu 9. siječnja 2023. - barem je to rok koji je obećan za povratak u njihovu školsku zgradu. Više o svemu zna ravnatelj TUŠ-a Antun Perušina:

- Djeca će se vratiti 9. siječnja, sve smo napravili da to bude tako. Ako nas netko prevari, onda neće biti, ali sve je napravljeno da bude. Mi radimo sve da se to dogodi - istaknuo je ravnatelj Perušina.

image
Božo Radić/Cropix

- U današnje doba više ne možete nikome vjerovati ni na napisano, a kamoli na riječ. Gro radova bi trebao biti gotov, a onda bi trebalo uslijediti montiranje vrata i namještaja. Sve bi trebalo biti gotovo do Sveta tri kralja 6. siječnja, a učenici bi trebali doći na nastavu 9. siječnja. To je kako je sve planirano i kako sad stvari stoje, u tom pravcu ide. Kad se dovrši gro tih radova, treba počistiti, doći namještaj, zato je i ostavljen taj period od Božića do Sveta tri kralja da se te stvari uspiju posložiti. Svi iščekujemo povratak u našu školu što prije - naglasio je.

- Nadamo se da neće biti nepredviđenih okolnosti, a kako sad stvari stoje, to je 9. siječnja. Ja se nadam da ćemo se tada slikavati pred našom školom.,Nastava u Župi ide normalno. Bilo je malo buke na početku i privikavanja, ali sad je sve ok - zaključio je Antun Perušina.

26. travanj 2024 06:50