StoryEditorOCM
DubrovnikKRADE SE KAMEN ILI ?

Raspitali smo se što na staroj Ćirovoj stazi između Brgata i Šumeta radi bager koji je ovaj vikend uznemirio Dubrovčane

Piše B. L.
29. travnja 2024. - 20:25

Dubrovčane je ovaj vikend uznemirila pojava bagera na trasi stare željezničke pruge od Šumeta prema Brgatu.

- Nepoznati je doveo neregistrirani bager te razlomio pola željezničkog usjeka na trasi pruge, čistog kamena za nečiju vilu vjerojatno. Uz to je zatrpao trasu koja je ujedno i požarni put te nagrdio netaknutu prirodu kojom pruga prolazi. Količina polomljenog brda je ogromna, očito se radi o planskoj krađi kamena koja se odvija danima daleko od očiju. Nevjerojatna količina bezobrazluka - piše nam čitatelj.

image

Specijal DV Dubrovnik, 280424. Bager na trasi stare zeljeznicke pruge od Sumeta prema Brgatu. Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix

Iz gradske uprave su naveli kako su komunalni redari Grada Dubrovnika povodom telefonske prijave izašli na teren te utvrdili da se radovi izvode sukladno nalogu Vodovoda za izgradnju vodospreme.

O kojim je pak radovima riječ, znaju više u Vodovodu Dubrovnik.

image

Specijal DV Dubrovnik, 280424. Bager na trasi stare zeljeznicke pruge od Sumeta prema Brgatu. Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix

- Na trasi stare željezničke pruge u tijeku su radovi iskopa pristupne ceste do lokacije buduće vodospreme Šumet, iz koje će se pitkom vodom opskrbljivati naselja Šumet i Knežica. Ova vodosprema bit će izgrađena na visini od 200 metara nadmorske visine, a imat će zapremninu od 200 kubika. Radovi se odvijaju u sklopu Tendera 2.3 Aglomeracije Dubrovnik - izgradnja vodoopskrbnog sustava Knežica-Šumet, za koje je početak gradnje uredno prijavljen nadležnim institucijama krajem prošle godine, a prethodno su za iste ishodovane sve potrebne dozvole, navode iz Vodovoda. 

18. srpanj 2024 09:05