StoryEditorOCM
DubrovnikGLEDANJE NASTUPA ‘REPKE‘

Raspitali smo se hoće li se u dubrovačkim školama, javnim ustanovama i tvrtkama tijekom radnog vremena pratiti Vatreni: ‘Ako neki djelatnik i ‘škicne‘, progledat će mu se kroz prste...‘

Piše Bruno Lucić, Gabrijela Bijelić
21. studenog 2022. - 16:31

Lako je bilo pratiti utakmice Vatrenih u uobičajenom večernjem terminu, ali što sad, kad su zbog katarskih omarina one prebačene u radne jutarnje ili rane popodnevne sate? Prvi je priču o slobodna dva sata zbog gledanja susreta Hrvatske i Maroka preksutra na Mundijalu pokrenuo predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a onda ulje na vatru dodao ministar obrazovanja Radovan Fuchs, dajući školama praktički odriješene ruke za gledanje Vatrenih na SP tijekom nastave.

Na upit hoće li u srijedu biti ‘sportskog‘ predaha i u službama Dubrovačko-neretvanske županije glasnogovornik Ivica Puljić podsjeća kako je zaposlenicima 23. studenog radni dan, ali:

- Uobičajena dnevna stanka je od podne do podne i pol kada djelatnici, ovisno o afinitetima, mogu pratiti utakmicu, no tijekom radnog vremena neće biti organiziranog praćenja utakmica SP u Kataru – poručio je Puljić.

U Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik mladi ljubitelji nogometa imaju razloga za slavlje jer će im tijekom nastave biti omogućeno praćenje prve utakmice reprezentacije u Kataru.

- U razredima će biti montiran projektor, a koliko nam je poznato Hravtski nogometni savez imat će live streaming događaja, tako da će svatko tko želi može gledati susret. Na poluvremenu ćemo se malo ‘odmoriti‘, a onda nastaviti s prijenosom - otkrio nam je ‘nastavni plan‘ za srijedu ravnatelj Dinko Mandić:

image

Dinko Mandić, ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

Božo Radić/cropix/Božo Radić/cropix

- Nema smisla ne izaći ususret učenicima koji su pokazali ogroman interes za utakmicu - kazao je ravnatelj Mandić i dodao kako će se praćenju utakmice priključiti i profesori koje interesira najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Kako na praćenje hrvatske repke gledaju u OŠ Montovjerna i hoće li je zaista gledati, navela je ravnateljica Lucija Vujica.

image

Lucija Vujica, ravnateljica OŠ Montovjerna

Privatni album

- Nastava u Osnovnoj školi Montovjerna neće se remetiti zbog nogometnih utakmica. Nastava je prioritet tako da se u nas utakmice neće gledati. Većina utakmica je u poslijepodnevnim satima tako da nas i ne kači, a u srijedu će onaj tko ima nastavu tu nastavu i odraditi, poručuje Vujica.

Direktor Luke Dubrovnik, Željko Raguž, u javnosti poznat kao veliki zagovornik sporta, otkriva hoće li se u Luci pratiti utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva.

image

Predsjednik Uprave Luka Dubrovnik d.o.o. Željo Raguž

Tonći Plazibat/Cropix

- Nemamo nikakvih posebnih planova, niti je bilo priče o tome. Manji je obujam posla, ako netko bude škicnuo, ja ću u tom slučaju progledati kroz prste. Meni je najvažnije da posao funkcionira, a ako će netko škicnuti, neću imati ništa protiv toga, ali da ćemo davati preporuke kao što su davano u školi da će ljudi bez obzira na sve, imati slobodno vrijeme, to ne. Ako ih je, recimo, dvoje na parkingu onda će se moći izmjenjivati da stvari funkcioniraju na parkingu. Ako ih je petero na privezu/odvezu onda će u jednom trenutku dvojica ili trojica moći škicnuti da stvari funkcioniraju, da ne bi došao brod a da ga nema tko vezati. To su vrlo jednostavne stvari kad u normalnim okolnostima očekujem da su svi na parkingu i privezu/odvezu, a ovdje ćemo biti malo slobodniji. Možda svi i ne vole nogomet pa će netko reći da mu odgovara ostati i ne gledati, ali naravno da ćemo na bilo koji način bodriti i zaželjeti svu sreću, slati pozitivne vibre u Katar i odavde!

03. svibanj 2024 11:01