StoryEditorOCM
DubrovnikGDJE DOČEKATI NOVU?

Raspitali smo se hoće li biti organiziranih dočeka Nove godine u dubrovačkim hotelima, evo što su nam rekli iz Turističke zajednice

Piše DML
9. prosinca 2021. - 19:31

'Kontaktirali smo hotele i svi, hajdemo reći, čekaju zadnji tren', komentirala je oragnizaciju dočeka Nove godine Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika. 

- Koliko znam, 15.-tog bi trebalo biti govora o novim mjerama. Ono što znam, jest da će Rixos organizirati doček Nove godine, gdje bi trebao nastupiti Željko Samardžić, a ovo drugo se većinom svodi na Stradun - rekla je Hrnić.

- Nema nekih velikih drugih organizacija, barem koliko smo upućeni. Većina hotela nema dočeke u planu, a sad, možda će nešto organizirati u last minute aranžmanu. To je dosta teško... Doček na Stradunu trebao bi biti onakav kakav je najavljen - s grupama Silente i Vatrom. To je u organizaciji Grada i Igara, a dogovoreno je da se sve može otkazati sedam dana ranije bez penala, u slučaju da se mjere postrože ili ako dođe do nekih promjena u epidemiološkom smislu. Kako sad stvari stoje, tako bi trebalo biti. Poslije koncerta Daleke obale, čija se organizacija nije pokazala baš zgodnom, ali je to bio jedini način na koji se moglo, rečeno je da će se razmotriti neki drugi model prisustvovanja publike, ali iskreno, ne znam kakav bi to model mogao biti - istaknula je Ana Hrnić. 

image
Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić
Božo Radić/Cropix

Doček Nove godine bit će organiziran uz gala večeru, potvrdili su iz hotela Rixos Premium Dubrovnik, gdje još traju pregovori oko toga tko će eventualno nastupiti. 

Prema meteorološkim prognozama, čini se da će i 31. prosinca 2021. i 1. siječnja 2022. biti - kišovit. Možemo se tješiti da prognoze često i pogriješe, pogotovo ovako uranjene. Za one najupornije ni to neće biti problem - ponijet će ombrelu i zapjevati sa Silenteom i Vatrom na Stradunu i zabaviti se bez obzira na sve. 

03. svibanj 2024 06:23