StoryEditorOCM
DubrovnikGORNJE OBULJENO

Raskopali su kako bi elektrificirali, a sve je u mraku, a nikakve zaštite nisu postavljene

Piše GB
5. lipnja 2023. - 21:25

Radovi na niskonaponskoj mreži Gornjeg Obuljena jednog su našeg čitatelja potaknuli da od izvoditelja zatraži pojašnjenje o nekim, za njega problematičnim zahvatima:

image

Radovi na niskonaponskoj mreži Grnjeg Obuljena

Čitatelj/

- Drugi dan je od kada je kooperant Hep-Elektrojuga započeo s radovima u Gornjem Obuljenu. Prvi dan su obavili iskope te se drugi dan se nitko nije pojavio. Otpadni materijal od iskopa ostavljen je nasred ulice te nisu postavljene nikakve sigurnosne zaštite već su postavljene samo crvene trake.  U okolici gdje se radovi izvode postoji mnogo djece u rasponu od 7-12 godina te ulica nije sigurna za djecu. Otkad su iskopi provedeni, javna rasvjeta se u večernjim satima gasi svako nekoliko minuta te se kroz ulicu Gornje Obuljeno ništa ne vidi – negodovao je čitatelj koji nam je priložio i fotografije stanja za vikend. Okrio je nadalje kako je Elektrojug obaviješten o problemima s mjesnom javnom rasvjetom, no da su odbili prihvatiti prijavu kvara:

image

Radovi na niskonaponskoj mreži Grnjeg Obuljena

Čitatelj/

Iz Hrvatske elektroprivrede na prozivke mještanina Gornjeg Obuljena su proslijedili odgovor HEP-Operatora distribucijskog sustava:

- Sukladno rješenju Grada Dubrovnika i dobivenim odobrenjima, započeli smo s radovima izgradnje novog niskonaponskog izvoda. Radove izvodi naš ugovorni partner tvrtka „Inero“ u skladu s tehničkim rješenjem.

Prije samog početka izvođenja radova, obavješteno je prometno redarstvo, komunalno redarstvo i gradski kotar Mokošica. Istodobno smo putem medija obavijestili stanare o predstojećim radovima i zamolili ih za razumijevanje – izvijestili su iz HEP-a i napomenuli kako se završetak radova očekuje se do 15 lipnja.

image

Radovi na niskonaponskoj mreži Grnjeg Obuljena

Čitatelj/

 

 

26. travanj 2024 18:47