StoryEditorOCM
DubrovnikSAMO DA BURE NE BUDE

Radovi na sanaciji Mosta Ombla koštaju pola milijuna eura; vozit će se preko Mosta dr. Franja Tuđmana

Piše DV
18. rujna 2023. - 11:48

Nakon što je završeno prethodno savjetovanje za dokumentaciju o nabavi, danas je pokrenut i postupak nabave za izvođenje radova sanacije Mosta Ombla. Rok za dostavu ponuda je 06. listopada, nakon čega slijedi postupak odabira izvođača, a potom i izvođenje radova.

 

Projekt sanacije Mosta Ombla, kojeg je izradio Građevinski fakultet u Splitu, predvidio je obnovu površinskog sloja, dok se u samu konstrukciju mosta, koja je u jako dobrom stanju, neće dirati. Uklonit će se asfaltni zastor, betonske ploče, dilatacije, izraditi nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, kao i sanacija nogostupa i pješačke ograde.

 

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 500.000,00 eura, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu. Sukladno projektu, očekivano trajanje radova je 90 dana. Sami radovi morat će se izvoditi u vrijeme manjeg intenziteta bura, kada su u punoj funkciji alternativni pravci preko Mosta dr. Franja Tuđmana, s obzirom da će za vrijeme trajanja radova promet Mostom Ombla biti u potpunosti zatvoren.

26. travanj 2024 13:11