StoryEditorOCM
Dubrovnikdr. jure burić

Prvi dubrovačko-neretvanski župan Dobroslaviću i Skupštini: Ovo nije baš mala obljetnica!

Piše Silvia Rudinović
12. svibnja 2023. - 10:15
dr. Jure Burić, umirovljeni liječnik i bivši dubrovačko-neretvanski županTonči Plazibat/cropix/Tonči Plazibat/cropix

Dubrovačko-neretvanska županija 12. svibnja slavi svoj dan, a ovogodišnja proslava znakovita je i po tome što se obilježava 30 godina od njezina formiranja. Na osnovi Ustava Republike Hrvatske, Zastupnički dom Sabora u prosincu 1992. izglasao je Zakon o područjima županija, gradova i općina, prema kojem je formirana 21 županija. Prvi dubrovačko-neretvanski župan bio je dubrovački liječnik Jure Burić. Uoči proslave, dr. Burić uputio je poruku predstavnicima županijske uprave i njihovim gostima:

"Poštovani gospodine Župane, predsjednice Županijske skupštine, cijenjeni vijećnici, dragi gosti i uzvanici, i pored moje najbolje volje nazočiti ovom dogođaju, tridesetoj obljetnici od formiranja ove naše lijepe Županije u kojoj sam imao čast obnašati dužnost prvog župana, zajedno sa svojim iskrenim prijateljima dožupanima, pokojnim Lukom Šiljegom i pokojnim Frankom Burmasom, svim cijenjenim predstojnicima županijskih ureda, članovima Poglavarstva i vijećnicima Županijske skupštine, nisam u mogućnosti dijeliti sa svima vama radost ove ne baš male obljetnice.

Naime, prije nešto više od mjesec dana imao sam operaciju kuka, ovdje u Dubrovniku i još se oporavljam, trenutno u liječilištu Varaždinske toplice,vjerujući u Božju providnost i uspješnost tog oporavka.

Vama gospodine župane Dobroslaviću, i svim vašim suradnicima i gostima, čestitam tridesetu obljetnicu želeći vam kao čelnom čovjeku uspješno kormilarenje uz razumijevanje i poštivanje za svakog vašeg radnika i suradnika, od onog najnižeg pa do onog najodgovornijeg. A vama poštovani radnici i suradnici strpljenja, povjerenja u one koji vas vode, vjere i nade u bolje sutra.

Neka vas sve prati Božji blagoslov i naš zaštitnik Sveti Leopold Bogdan Mandić".

27. travanj 2024 18:45