StoryEditorOCM
DubrovnikRUJANSKI ROK

Provjerili smo koliko se studenata upisalo na Sveučilište u Dubrovniku. Podatak je doista zanimljiv

Piše Silvia Rudinović
6. rujna 2023. - 19:04

Na prvom upisnom roku, Sveučilište u Dubrovniku raspisalo je natječaj za upise 572 studenta u prvu godinu preddiplomskih studija, u akademskoj 2023./2024. godini. Čak 69 posto mjesta ostalo je nepopunjeno, najviše na Poslovnoj ekonomiji. Prema objavljenim kvotama, na rujanskom upisnom roku otvoreno je 396 mjesta na sveučilišnim i stručnim studijskim programima.

Više od polovice upisnih mjesta nakon ljetnog roka ostalo je nepopunjeno na sva tri smjera Poslovne ekonomije te na sveučilišnim studijima Nautika, Brodostrojarstvo, Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu, Pomorske tehnologije jahta i marina, Primijenjeno računarstvo, Konzervacija-restauracija i Povijest Jadrana i Mediterana. U odnosu na 55 upisnih mjesta u ljetnom roku, na jesenskom je čak 46 mjesta ostalo otvoreno na Poslovnoj ekonomiji – smjer Turizam.

Rokovi

Prijave studijskih programa: do 18. rujna, do 14 sati i 59 minuta

Rok za unos rezultata dodatnih provjera, posebnih postignuća i preduvjeta: 8. rujna

Objava privremenih rang-lista: 11. rujna

Objava konačnih rang-lista: 18. rujna nakon 15 sati

Upisi na visoka učilišta: od 19. rujna.

Jednako kao i na ljetnom upisnom roku, slobodno je svih 28 mjesta na sveučilišnom studiju Primijenjena ekologija mora te na trogodišnjem izvanrednom preddiplomskim stručnom studiju Financijski menadžment.

Najbolji odaziv u prvom roku bilježe stručni studiji Sestrinstvo te Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, iako i tu još uvijek ima mjesta. Na sveučilišnom studiju Mediji i kultura društva popunjeno je više od pola kvote te su na jesenskom roku otvorena 24 mjesta. Privemena rang lista rujanskih upisa bit će objavljena 11. rujna.

image

Dubrovnik, 020623
Dodijeljene diplome magistrima na Sveucilistu u Dubrovniku.
Foto: Bozo Radic/CROPIX

Bozo Radic/Cropix

Kako je nedavno za Dubrovački vjesnik izjavio ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik, za sve koji ti nisu učinili ljetos, u listopadu se očekuje ponovljeni javni natječaj za smještaj u studentskom domu.

21. lipanj 2024 22:04