StoryEditorOCM
DubrovnikKREĆETE NA PUT?

Problemi u cestovnom i pomorskom prometu zbog olujnog vjetra, važna obavijest za sve koji planiraju preko Pelješkog mosta

Piše SR
31. listopada 2023. - 10:13
Peljesac, 180423. Prapratno - Doli, dionica brze ceste preko Peljesca, u zavrsnoj je fazi dovrsenja radova prije otvaranja.Jakov Prkic/Cropix

Zbog olujnog vjetra uvedena je zabrana prometa za I. skupinu vozila na Jadranskoj magistrali između čvorova Prapratno i Zaton Doli, na Pelješcu,objavio je Hrvatski autoklub (HAK). U tu skupinu vozila spadaju autobusi na kat, vozila s priključnim vozilima i motocikli. Zaobilaznica je županijska cesta 6295 čvor Prapratno-Ston-Zaton Doli.

Iz HAK-a upozoravaju da vjetar usporava promet te da se vozi uz ograničenje brzine.

Zbog obilnije kiše ponegdje se na kolniku zadržava veća količina vode. Veća je opasnost od odrona duž Jadranske magistrale.

Također, zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije Ploče - Trpanj i Prapratno - Sobra, zatim katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Dubrovnik-Šipan-Mljet, te brodske linije Orebić-Korčula, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ. 

Državni hidrometeorološki zavod za dubrovačko područje je najavilo ponegdje olujno jugo i jugozapadni vjetar, s najjačim udarima > 65 km/h. Upozororavaju kako treba biti oprezan zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom.

Ponegdje su mogući jači pljuskovi uz prolazno pojačan vjetar i veću količinu kiše u kratkom vremenskom razdoblju.

01. svibanj 2024 14:17