StoryEditorOCM
DubrovnikGrađani Dubrovnika čine prave stvari

Prikupljeno 190 tisuća kuna donacija za potrebite Dubrovčane

Piše DV
26. svibnja 2022. - 13:48

Nakon dvije dobrotvorne akcije Caritasa Dubrovačke biskupije, na platformi A1 Hrvatske za fundraising Čini pravu stvar, prikupljeno je čak 190 tisuća kuna donacija za mlade Dubrovčane s invaliditetom. Svoju podršku ovim akcijama dala su i poznata dubrovačka sportska lica – Ana Konjuh i Mihovil Španja.

Tenisačica Ana Konjuh pokrenula je izazov „Serviram as za novi start!“ s ciljem prikupljanja 170 tisuća kuna za korisnika dubrovačkog Caritasa. Uz pomoć donatora iz cijele Hrvatske, a ponajviše građana Dubrovnika, prikupljeno je 168 tisuća kuna donacija, što je bilo dovoljno za kupovinu automobila prilagođenog potrebama osobe s invaliditetom.

„Drago mi je da u mojem gradu i državi postoji svijest o važnosti društveno korisnih akcija, pomoću kojih se potrebitima mogu osigurati sredstva za lakši i kvalitetniji život. Čast mi je što sam mogla biti dio jedne takve priče i u suradnji s dubrovačkim Caritasom pomoći u prikupljanju sredstava za nabavku prilagođenog vozila za jednu dubrovačku obitelj. Toj obitelji želim sve najbolje i veselim se svim ovakvim akcijama u budućnosti, koje ću podržati kao ambasadorica ili donatorica“, istaknula je Ana Konjuh.

Valovi dobrote u Dubrovniku nastavljeni su i drugom akcijom u kojoj je dubrovački plivač Mihovil Španja prikupljao donacije za kupovinu električnih invalidskih kolica. U svega tjedan dana, Mihovil je uz pomoć donatora na platformi Čini pravu stvar prikupio 22 tisuće kuna čime su kupljena bolja i kvalitetnija kolica za mladog Dubrovčanina.

„Akcija kojoj sam se priključio kao ambasador je u samo tjedan dana prikupila zadani iznos, što je u meni probudilo pozitivne emocije i vjeru u društvenu solidarnost. Podsjetilo me i na podršku okoline tijekom ostvarivanja mojih sportskih rezultata, bez koje bi bio izgubljen i sigurno manje motiviran. Drago mi je što smo zajedničkim naporima uspjeli pokazati takvu podršku i jednom mladiću iz Dubrovnika“, istaknuo je Mihovil Španja.

Platforma Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma za dobrotvorni fundraising koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 50 udruga, a zajedno su do sada prikupili više od 1,5 milijuna kuna.

26. travanj 2024 04:19