StoryEditorOCM
DubrovnikSAMO 1.TRAVNJA

Prijatelji životinja pozivaju članove i mačkoljupce: Zatrpajmo trijem Dvora kućicama za mačke. Anastazija, uz tebe smo!

Piše Dv
1. travnja 2022. - 07:29

Nakon što je ove srijede uklonjena nova kućica koju je za sedamnaestogodišnju mačku Anastaziju izradio i postavio naš sugrađanin Srđan Kera, reagirali su ljubitelji životinja okupljeni oko jedne Facebook grupe te pozvali sve ljubitelje životinja, posebno mačkoljupce, da danas točno u podne javno izraze svoje nezadovoljstvo te da ispred Dvora donesu baš 1. travnja  i postave kućice, kajpice i transportere za mačke koje eventualno imaju doma. Cilj je za Anastaziju i njezine čupave prijateljice i prijatelje koji spavaju na trijemu Dvora osigurati udobno utočište, posebno sad tijekom grubog vremena.

Ovim putem ljubitelji životinja na simboličan način žele izraziti svoje nezadovoljstvo odnosom prema staroj gospođi Anastaziji koja je deložacijom doživjela veliki šok, što u njezinim godinama nimalo nije dobro za zdravlje.

Organizatori ovog spontanog performancea žele iskazati protest i poslati jasnu poruku da svaka mačka, posebno Anastazija, čuvarica Dvora, zaslužuje sigurno utočište i trajno siguran dom.

28. travanj 2024 06:32