StoryEditorOCM
DubrovnikPOTVRDA OPĆE BOLNICE DUBROVNIK

Preminuo pacijent (66) oboljeo od gripe

Piše DV
27. siječnja 2019. - 20:29
Pomoćnik ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik dr Stjepan Đuričić potvrdio je činjenicu da je u toj župabnijsjkoj bolnici jučer navečer od posljedica komplikacije bolesti gripe preminuo naš sugrađanin (66) godina s užeg gradskog područja Dubrovnika.

-Pacijent se nalazio na respiratoru i preminuo je uslijed širenja pneumonije i razvoja akutne respiracijske insuficijencije. Trenutačno se na tri bolnička odjela: Infektologiji, Pilmologiji i Pedijatriji liječi oko pedesetak oboljelih od gripe, ali srećom nisu svi u jednakom stanju. Najviše je najmlađih pacijenata kojih je na odjelu Pedijatrije konstantno između 25 i 30- rekao nam je pomoćnik ravnatelja dr Đuričić.

Neslužbeno, doznajemo kako je preminuli pacijent s područja Lapada. Inače, u Hrvatskoj je zaključno s danom 20. siječnja ove godine bilo službeno registrirano ukupno 17 546 oboljelih od gripe, a najveći broj novooboljelih registrirano je u trećem tjednu siječnja. Stručnjaci ističu kako to znači da se i dalje nalazimo u uzlaznoj fazi epidemije gripe te je za očekivati da će se plato epidemije u trajanju od nekoliko tjedana postići tijekom naredna tri do četiri tjedna, nakon čega će broj oboljelih postupno padati.
26. travanj 2024 06:07