StoryEditorOCM
DubrovnikDetalji o osumnjičenom za tešku prevaru

Predstavlja se kao iskusan financijaš, a Dubrovčani ga poznaju po trgovini automobilima na Babinom kuku

Piše GB
21. siječnja 2024. - 10:59

Tko je gospar osumnjičen za prevaru tešku oko pola milijuna eura? Ime Marija Urlića nije pretjerano poznato u domaćim krugovima ulagača, makar će se neki sugrađani sjetiti da je imao ured u Hotelu Rixos, koji u tekstu za jutarnji.hr spominje i jedna od žrtava navodne prevare, 38-godišnji pomorac iz Šibenika.

Na internetskim stranicama 52-godišnji Urlić je široko razgranao djelatnost. Predstavio se tako kao osnivač i odgovorna osoba društva Cuprum Coin, financijski analitičar i dugogodišnji voditelj dubrovačke podružnice jedne od najvećih brokerskih kuća dioničkih ulaganja, Hita vrijednosnice. Tvrdi da je u poslu s financijama još od 2003. Kao vještine istaknuo je znanja iz područja dionica i kriptovaluta, te vođenja tuđih financija.

- Ukupan promet u trgovanju dionicama prelazi 100 milijuna dolara. Visoka vještina za vrijednosne papire i devize, specijaliziran za kratkoročno trgovanje zlatom i naftom – napisao je u jednom od svojih poslovnih profila Urlić, inače idejni začetnik poslovnog portala pokrenutog još 2012. u svrhu okupljanja poslovnih subjekata iz Hrvatske i šire regije.

image

Detalj s burze

AFP

Dubrovčani pak Urlićevo ime češće povezuju s automobilizmom, točnije s trgovinom na malo motornim vozilima i dijelovima "URLIĆ AUTOSPORT" s Malog Straduna na Babinom kuku.

Uz automobilizam paralelno je razvijao i karijeru trgovca kriptovalutama, ali i mondeni životni stil koji je uključivao putovanja u Dubai i Monte Carlo, vožnju skupih automobila poput luksuznih BMW-a...

U rodnom gradu sudjelovao je Urlić i u Gradskim uličnim igrama, popularnom natjecanju dubrovačkih gradskih kvartova, gdje se iskazao u Alki.

Što kaže o prozivkama više osoba da je financijski prevarant, kako mu ide posao i je li pod istragom, otkriva Urlić u velikoj temi za Nedjeljni Jutarnji list.

 

 

24. travanj 2024 19:12