StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR POLICIJE |

POVODOM SMRTI GOSPARA BOŽA LETUNIĆA Otklonjena mogućnost kaznenog djela

Piše dv
10. rujna 2021. - 12:33

-Za sada je otklonjena mogućnost kaznenog djela tako da nema potrebe za priopćenjem.

Odgovor je to kojeg je "Dubrovački vjesnik" dobio iz Policijske uprave dubrovačko- neretvanske na upit o rezultatima utvrđivanja mogućeg uzroka smrti našeg poznatog sugrađanina, građevinskog inženjera Boža Letunića koji je jučer preminuo u 76. godini života.

Naime, kako je Dubrovački neslužbeno doznao, Letunić je nedugo prije smrti zvao policiju i prijavio prijetnje, napad i ugrožavanje života. Međutim, iako preliminarnim pregledom nisu utvrđeni tragovi nasilja, jučer smo doznali kako se uzrok njegove smrti trebao danas utvrditi obdukcijom. Inače, gospar Letunić je bio srčani bolesnik te, kako nas je jučer informirao naš izvor, nije bila isključena mogućnost ni da je to uzrok smrti.

Podsjetimo još jednom kako je dubrovačkoj javnosti Božo Letunić bio poznat kao prvi ravnatelj Zavoda za obnovu Dubrovnika u kojemu je djelovao sve do 1994. godine. Letunić je bio i predsjednik Društva građevinskih inženjera Dubrovnik te je primio i njihovu nagradu za životno djelo. Zadnji put u razgovoru za Dubrovački vjesnik govorio je o protupotresnoj gradnji nakon potresa na Baniji. Letunić je bio i politički aktivan sudjelujući u stranci SDP, a potom i Naprijed Hrvatska.

28. travanj 2024 11:35