StoryEditorOCM
DubrovnikULAGANJE U OBRAZOVANJE I BUDUĆNOST GRADA

Potpisani ugovori sa stipendistima gradske uprave

30. prosinca 2016. - 13:35

-Najvažnije stvari za svaku, posebno malu zajednicu, su znanje i mladost. Cijeli svijet počiva na duši malog, školskog djeteta i najvažniji dodatak pojedinca obitelji i zajednici je školovati djecu- poručio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u obraćanju stipendistima i njihovim roditeljima u Velikoj gradskoj vijećnici te dodao da je Dubrovnik oduvijek davao šansu i poticao mnoge da krenu putem Boškovića, Gundulića i ostalih dubrovačkih znanstvenika i velikana. Rekao je to na svečanosti tijekom koje je ukupno 42 učenika i studenata potpisalo ugovore o stipendijama Grada Dubrovnika za akademsku godinu 2016/2017.godinu, za što je grad u proračunu osigurao ukupno 340 tisuća kuna.
Prema priopćenju iz gradskog Ureda za odnose s javnošću, ugovore o stipendiranju potpisalo je 16 učenika i studenata koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, 20 nadarenih učenika i studenata, sedam stipendija za deficitarna zanimanja te četiri  za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja.
Svečanosti su uz gradonačelnika Vlahušića nazočili i njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić. Gradonačelniko va je zamjenica tom prigodom mladima poručila:- Dubrovnik može biti ponosan na znanje koje baštini i sretni smo što možemo dodijeliti ove stipendije koje zaslužujete, a mi kao odgovorna vlast dužni smo novac i sredstva Grada usmjeriti u prave ruke. Ponosni smo jer znanje je naše najveće bogatstvo.
Valja ovom prigodom podsjetiti kako je dio gradske obrazovne vertikale i stipendiranje studenata iz grada prijatelja – Vukovara, za što Grad Dubrovnik izdvaja 80 tisuća kuna.

26. travanj 2024 19:52