StoryEditorOCM
DubrovnikNEZADOVOLJNI OTOČANI

"POSTIRA" JUTROS NIJE ZAPLOVILA Uzrok tehnički kvar broda,"Jadrolinija" nedovoljno brzo osigurala zamjenski brod

Piše DV
16. listopada 2020. - 11:30
Na našu e-mail adresu stigao je dopis od stanovnice Kalamote koja je nezadovoljna situacijom koja se jutros dogodila s Postirom, a vezanoj za nedolazak broda u Donje Čelo kao i ponašanjem Jadrolinije prema cijeloj problematici. Dopis prenosimo u nastavku:

"Moja kćer koja pohađa vrtić u gradu ( jer ga nemamo na Kalamoti) i ja spremli smo se rano jutros kako bi bile u mogućnosti stići na Postiru. Slučajno smo saznali da je na Jadrolinijinoj stranici napisano kako je linija Postire u prekidu za datum 16.10.2020. godine.
U Donjemu Čelu na mulu jutros je bilo nekih dvadesetak ljudi koji su trebali ići u grad. Što u spenzu, što u školu, bolnicu itd.
Smatrali smo da možemo očekivati da će nam stići zamjenski brod, a pogotovo zato jer smo i jučer bili odsječeni od kopna radi nevremena.

Čekamo i čekamo ali nema niti jednog broda na vidiku. Jadrolinija Dubrovnik i Jadrolinija Rijeka ne javljaju se u 06:45 ujutro zato jer očito smatraju da im tada nitko ne treba?! I dok s velikim upitnicima iznad naših glava pokušavamo pronaći konkretne odgovore, također saznajemo da je linija koju inače vozi brod Europa za Gornje Čelo također u prekidu zato jer su sinoć javili da radi vremenskih neprilika neće moći voziti.
Pitam se jutros; koje vremenske neprilike?! Nema kiše, nema vjetra- čak je jedan od onih lijepih jesenskih dana.

Razumijem da se može dogoditi da je brod u kvaru ili da se možda nešto drugo dogodilo, no ne razumijem kako agencija Jadrolinije nije u stanju apsolutno nikoga informirati o stanju niti o zamjenskom brodu kojeg naravno nema.
Hvala Jadroliniji što su tako brižni prema stanovnicima otoka,
Stanovnica Kalamote", stoji u dopisu.

Obratili smo se i središnjici državne tvrtke "Jadrolinija" u Rijeci te prenosimo i njihov odgovor:
"Brodska linija Šipan – Lopud – Koločep – Dubrovnik u prekidu je zbog tehničkog problema na brodu Postira, koji je ustanovljen jutros, neposredno prije prvog planiranog polaska prema redu plovidbe. S obzirom na nepredvidivost ovakve situacije, obavijest o prekidu linije objavljena je na web stranici Jadrolinije odmah po uočavanju tehničkog problema. Jadrolinija je, prema koncesijskom ugovoru s Agencijom za obalni linijski pomorski promet, dužna u slučaju nemogućnosti održavanja linije osigurati zamjenski brod u roku od 24 sata. Imajući na umu važnost povezanosti otočana s kopnom, Jadrolinija je osigurala dolazak broda Europa na Koločep u 10:00 sati te nesmetan nastavak plovidbe prema plovidbenom redu. Trajekt Hanibal Lucić je od 08:30 sati preuzeo vezu s otocima Šipan i Lopud.
Ispričavamo se putnicima na neugodnostima koje su imali zbog prekida plovidbe."
 
26. travanj 2024 07:57