StoryEditorOCM
DubrovnikProjekt ‘Klik‘

Postaja prometne policije Dubrovnik i HAK educiraju buduće mlade vozače o posljedicama prometnih nesreća

Piše dv
17. listopada 2023. - 12:23
Projektom Klik je obuhvaćeno preko 500 učenika završnih razreda srednjih škola s područja Dubrovnika, Ploča i MetkovićaPu Dubrovačko-neretvanska/

Projekt „Klik“ se kroz zajedničku suradnju Postaje prometne policije Dubrovnik i HAK-a već godinama provodi na području Dubrovačko-neretvanske županije, a ove je godine projektom obuhvaćeno preko 500 učenika završnih razreda srednjih škola  s područja Dubrovnika, Ploča i Metkovića.

Radi se o iznimno prepoznatljivom projektu Hrvatskog auto kluba koji se provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, a ima za cilj educirati buduće mlade vozače o opasnostima i posljedicama do kojih dolazi zbog nepoštivanja prometnih propisa.

Ciljana skupina su učenici završnih razreda srednjih škola koji će i sami uskoro dobiti vozačku dozvolu i početi s vožnjom, a kroz projekt se prisutnima predavanjem koje drži Krešimir Viduka, instruktor i predavač u HAK-u, upoznaje s posljedicama prometnih nesreća.

Ovo zanimljivo predavanje obiluje nizom šokantnih klipova prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, alkohol i ne korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Uz klipove predavač opisuje niz primjera iz prakse što kod prisutnih izaziva posebnu pozornost.

Ovakvim edukacijama nastoji se u što većoj mjeri spriječiti prometne nesreće i njihove posljedice do kojih dolazi zbog grubog kršenja prometnih propisa.

27. travanj 2024 20:00