StoryEditorOCM
DubrovnikEKO-OMBLIĆI ORGANIZIRALI FESTIVAL CVIJEĆA

Posadi cvijet- razveseli svijet!

9. svibnja 2018. - 12:46

Pod motom "Posadi cvijet razveseli svijet!" članovi udruge Eko- Omblići su uz "Dane sunca" u Mokošici su organizirali Festival cvijeća koji je, vrijedi naglasiti, bio humanitarnog karaktera. Već tradicionalni Festival cvijeća je održan unatoč kiši koja nije spriječila najmlađe ekoaktiviste te udruge da ispod Eko parka Ombla održe svoj već 10. Festival cvijeća.

Cvijeće i sadnice  mediteranskog zelenila  koje su promotivno prodavali jednim su dijelom sami uzgojili od domaćeg sjemena a drugi su dio dobili od svojih prijatelja iz udruge Rina Mašera te Centra za rehabilitaciju Josipovac, kao i Zavoda za  maslinarstvo. Odaziv je, unatoč kišnom danu, bio izvrstan a Eko Omblići su od prodaje sadnica sakupili 210 kuna koje su uplatili za udrugu bolesne djece „Djeca leptiri„.

Djeca su se posebno obradovala kada ih je o njima posebni TV- prilog pravila lokalna dubrovačka televizijska kuća a recimo i to da će mladi eko- aktivisti cvijeće koje nisu uspjeli prodati na ovom Festivalu cvijeća uglavnom podijeliti Dječjim vrtićima  Mokošice. Voditeljica projekta Jadranka Šimunović ističe kako su tijekom trajanja Festivala svijeća EKO- Omblići svim sugrađanima poručili:  Proljeće je pravo vrijeme za urediti naše vrtove, ulaze, lođe, prozore i balkone. Stoga krenimo! „Neka cvijet do cvijeta u Mokošici cvijeta !"

04. svibanj 2024 14:11