StoryEditorOCM
Dubrovnikboninovo

Položeni vijenci za stradale žrtve na otoku Daksi

Piše DV
25. listopada 2023. - 13:55

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, civilno društvo i socijalnu skrb Dživo Brčić polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na groblju Boninovo odali su počast dr. Niku Koprivici, gradonačelniku Dubrovnika, pogubljenom bez suđenja na Daksi u listopadu 1944. godine. Njegovi posmrtni ostaci ispraćeni su na vječni počinak na gradskom groblju tek u listopadu 2008. godine.

 

Kako se zbog lošeg vremena nije moglo isploviti prema Daksi, danas su vijenci i svijeće u spomen na 54 žrtve stradale na otoku Daksi 25. listopada 1944. godine, položeni kod spomen križa na groblju Boninovo. U ime Grada Dubrovnika vijence su položili pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić te pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić.

 

Vijence su položili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, članovi obitelji ubijenih te predstavnici Udruge Daksa i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 

Zajedničkom molitvom prisutni su odali počast svim stradalima na otoku Daksi i prisjetili se na taj način pogibije nevinih žrtava.

27. travanj 2024 14:19