StoryEditorOCM
DubrovnikObilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Pohvaljeno je 32 policijskih službenika i djelatnika PU dubrovačko-neretvanske; evo tko je nagrađen

Piše dv
27. rujna 2023. - 13:21

Danas je blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije ujedno i Dan policije. Na centralnom gradskom groblju Boninovu i ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tim povodom su položeni vijenci u čast svim poginulim pripadnicima policije stradalim za vrijeme Domovinskog rata. 

Molitvu je predvodio policijski kapelan fra Ivica Kiril koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih pripadnika Domovinskog rata, izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi povodom Dana policije, načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević zahvalio je brojnim institucijama na dugogodišnjoj suradnji i rekao:

- U današnje vrijeme kada svjedočimo sve sofisticiranijim sigurnosnim izazovima i pomanjkanju radne snage u svim profesijama, stojim ovdje ponosan na činjenicu da se policija s tim izazovima ne samo izborila, već je pojam sigurnosti nešto što se po podrazumijeva kod predstavljanja Hrvatske, Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. To je rezultat nevjerojatne požrtvovnosti koju policijski službenici  svakodnevno pokazuju u svom radu. Po danu, po noći, po kiši, po suncu, po buri, u dane kada su svi sa svojim obiteljima, vi hrabro izlazite na ulice i suočavate se s onim najgorim što društvo iznjedri, nerijetko riskirajući i vlastite živote. Kako to drugačije nazvati nego poziv? Ja vam se svima želim na tome zahvaliti i poručiti vam da je vaš obol zajednici neprocjenjiv jer, unatoč milijunskim posjetiteljima, mi smo i dalje grad u kojem se djeca bezbrižno igraju na ulicama, a građani ni ne pomišljaju da bi im se nešto loše moglo dogoditi - kazao je načelnik Pavličević.

Prigodnim riječima Dan policije su čestitali i dubrovački biskup monsinjor Roko Glasnović, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Važno je danas ovdje nakon 32 godine spomenuti činjenicu, kako se obrana Hrvatske u samim počecima srpsko crnogorske agresije temeljila upravo na hrabrosti i sposobnosti naše policije i policijskih službenika. Danas u miru policija je trajan jamac sigurnosti, našeg područja ali i cijele Republike Hrvatske. Policija čuva granicu, policija čuva red i sigurnost, a znajući da nam je turizam glavna gospodarska grana, posebno nama u Dubrovniku i okolnim općinama sigurnost je jedan od najvažnijih turističkih proizvoda. Upravo zato potrebno je zahvaliti našim policajkama i policajcima na produktivnom radu u cilju da naš grad, naše društvo bude sigurno. Zahvaljujem se na brzim reakcijama na sve one radnje suprotne zakonu koje se događaju i događale su se. Zahvaljujem se policijskoj upravi na izvrsnoj suradnji s Gradom Dubrovnikom, koji će nastaviti podupirati sve projekte i aktivnosti, a sve u cilju da budemo mjesto poželjno za život i destinacija za ugodan boravak svih posjetitelja - istaknuo je gradonačenik Franković.

Na prigodnoj svečanosti javno su pohvaljeni policijski službenici/ce i djelatnici/ce s područja Županije koji su se istaknuli svojim postignućima, angažmanom i predanim radom. 

Ovogodišnju zahvalnicu za dugogodišnju suradnju dobili su Osnovna škola Ivana Gundulića na čelu s ravnateljicom te škole Vedranom Elez i Sredna turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik na čelu s ravnateljom te škole Antunom Perušinom. 

Javnom pohvalom načelnika Policijske uprave na prijedlog njihovih rukovoditelja ove je godine pohvaljeno 32 policijskih službenika/ca i djelatnika koji su tijekom protekle godine u obavljanju svojih poslova i radnih zadataka posebno istaknuli zalaganjem i motiviranošću te profesionalnim odnosom prema svojim radnim obvezama, kolegama i strankama ili su svojim sportskim uspjesima promovirali Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku.

Javno pohvaljeni policijski službenici/ce i djelatnici/ce ove su godine:

Marija Rihter - djelatnica Ureda načelnika Policijske uprave

Anica Batistić - djelatnica Policijske postaje Korčula

Ivana Hiltner – policijska službenica PP Dubrovnik,

Ane Guljelmović – djelatnica Postaje granične policije Gruda

Renata Benić – djelatnica Službe upravnih poslova, državljanstava i stranaca

Domagoj Vizintini – policijski službenik Mobilne jedinice granične policije Jug

Boris Rašica -  policijski službenik Interventne jedinice policije

Jure Žderić – policijski službenik PP Metković

Ivica Suton - policijski službenik PGP Metković

Vedran Crnić - policijski službenik PP Lastovo

Mato Lučić - policijski službenik PP Ston

Marko Pandurić - policijski službenik PGP Gruda

Zbog svojih sportskih uspjeha pohvaljeni su:

Petar Volarević – policijski službenik IJP koji već niz godina osvaja visoka prva mjesta na više zahtjevnih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu uključujući i ono za najspremnijeg policajca Hrvatske, kojom titulom se okitio i ove godine.

Marin Lipovac – policijski službenik IJP koji je na nedavnom državnom natjecanju u kajaku i kanuu odnio čak dvije zlatne i jednu srebrenu medalju

Malonogometni tim Policijske uprave dubrovačko-neretvanske (Petar Marević; Boris Pavković; Ivan Marković; Robert Pijević; Dani Dominiković; Marijo Batinović; Tomislav Domić; Mario Marić; Josip Stjepanović; Marin Barišić; Pavo Čančar) na čelu s njihovim voditeljem Juricom Batinovićem koji osim što redovno osvajaju prva mjesta na svim policijskim malonogometnim turnirima, osvajaju i prva mjesta za najboljeg golmana i za fer play igru.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tradicionalno svake godine organizira interna sportska natjecanja čiji su pobjednici:

Za osvojena prva mjesta u natjecanju streljaštva u ukupnom poretku i praktičnom streljaštvu pehar je osvojio Petar Volarević iz IJP

Pehar za osvojeno prvo mjesto u preciznom streljaštvu osvojio je Leonardo Bulić iz Ureda načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Za osvojeno prvo mjesto u natjecanju stolnog tenisa pehar je osvojio Damir Parmać

Za osvojeno prvo mjesto u natjecanju stolnog tenisa u parovima prvo mjesto su osvojili Darko Božić i Dario Marić

A već treću godinu zaredom najbolja malonogometna ekipa na malonogometnom turniru policijskih postaja Policijske uprave je ona Policijske postaje Ston.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske čestitali su svim javno pohvaljenim kolegicama i kolegama, a svim policijskim službenicima i službenicama zaželjeli sretan Dan policije!

26. travanj 2024 19:36