StoryEditor
DubrovnikAPEL HZZO-U|

POLIKLINIKA MARIN MED Otvaramo svoja vrata 6. travnja, spremni smo preuzeti pacijente s uputnicama

Piše DV
28. ožujka 2020. - 07:57
Ravnatelj Poliklinike Marin Med, dr. Rikard Lenz objavio je na stranici poliklinike novu obavijest o radu, trenutnoj situaciji ali i obavijest svim pacijentima koji će uskoro moći na pecijalističke pregled preko uputnice, a zbog preopterećenosti Opće bolnice Dubrovnik. Priopćenje obajvljujemo u cijelosti.

"Poštovani sugrađani i svi korisnici usluga Poliklinike Marin Med,

Kao što smo vas već obavijestili Poliklinika je samoinicijativno prestala s radom dana 21.03.2020. nakon što smo saznali da je jedan od naših liječnika bio pozitivan na infekciju korona virusom usprkos svim mjerama zaštite koje smo uveli da bi spriječili širenje virusa. Isti dan smo poslali pet naših djelatnica koje su bile u bliskom kontaktu s liječnikom na testiranje te je jedna od njih također pozitivna na korona virus iako bez simptoma bolesti. Kako je dotična djelatnica radila sve do 20.03.2020. odlučio sam produžiti vrijeme naše samoizolacije do 06.04.2020. te bi tada Poliklinika ponovo počela s radom.

U međuvremenu smo u kontaktu s Stožerom Civilne zaštite ponudili sve naše djelatnike i opremu na raspolaganje istom. Isto tako zbog prestanka rada Opće bolnice Dubrovnik za „hladni pogon“ (liječe se samo hitni i onkološki pacijenti), a imajući u vidu dobrobit naših sugrađana, ponudili smo Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje da nam privremeno omogući liječenje naših sugrađana putem uputnice, tj. bez troška za osigurane osobe osim eventualne participacije.

Još očekujemo odgovor od HZZO-a i nadamo se da će biti dovoljno sluha da se želja svih naših specijalista, ukupno nas jedanaest, zajedno sa svom našom dijagnostikom (CT, Magnetska rezonanca, UZV) i ostalim medicinskim osobljem privremeno uključe u javnu zdravstvenu mrežu te na taj način osiguramo bolju dostupnost zdravstvenog sustava u ovim teškim vremenima svima kojima redovna zdravstvena zaštita ipak treba usprkos korona virusu.

Ukoliko to ne bude prihvaćeno od strane HZZO-a najmanje što možemo učiniti je da će za sve naše sugrađane Poliklinika Marin Med besplatno obavljati specijalističke preglede.

Ovim putem vas dakle obavještavam da će Poliklinika Marin Med biti otvorena za rad s pacijentima od ponedjeljka 06.04.2020. kada će svi naši djelatnici izaći iz samoizolacije, a sve naše pacijente molimo da prate našu web stranicu gdje ćemo vas informirati o svim novostima te da li je HZZO podržao našu inicijativu. Također molim sve naše pacijente za strpljenje i razumijevanje jer će prije ulaska u polikliniku morati biti anketirani te da će im se mjeriti tjelesna temperatura prije nego što im se dozvoli ulaz u Polikliniku. Ovaj trijažni prostor smješten je na samom ulazu u poslovnu zgradu Grawe te je označen natpisom „RESPIRATORNA TRIJAŽA“.

Na kraju želim vas sve još jednom zamoliti da poštujete upute nadležnih službi za vrijeme trajanja ove infekcije te čuvajte sebe i svoje najmilije, a poglavito svoje najstarije. Bez poštivanja ovih mjera od strane svih naših sugrađana ne postoji mogućnost da se ova bolest pobijedi i spriječi njezino širenje.

Za sve informacije trajno će biti dostupan naš broj telefona 020 400 500 te naša e-mail adresa: info@marin-med.com .
Ostanite doma, perite ruke i izbjegavajte bliske kontakte posebice sa starijim osobama. Čuvajte sebe i sve oko vas.
S poštovanjem,
Rikard Lenz, dr. med.
Ravnatelj Poliklinike Marin Med"
02. listopad 2022 03:11