StoryEditorOCM
DubrovnikZA SVAKU POHVALU |

POKAZALI DUH ZAJEDNIŠTVA I OSJEĆAJ ZA STARIJE OSOBE Amateri Folklornog ansambla Linđo spremni pomoći svima kojima je potrebna pomoć!

Piše Bruno Lucić
19. ožujka 2020. - 16:12
Amateri Folklornog ansambla Linđo jasno su i nesebično ponudili pomoć svima onima kojima je pomoć u ovim neizvjesnim vremenima potrebna. Sretan je zbog toga i ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak.

- Skupina amatera je izrazila želju i volju da u ovim vremenima, kad nema proba i drugih naših aktivnosti, želi biti na dispoziciji. Iskreno, obaviješten sam o tome, inicijatori su bili naši članovi amateri i mogu reći da sam bio iznimno sretan kad se to dogodilo. Za početak ih je na dispoziciji deset, jezgru čine nešto stariji članovi koji su spremni pomoći, a ako bude potreba, bit će ih i više. Mislim da to pokazuje duh zajedništva i osjećaj za starije osobe, izrazito sam ponosan na naše linđovce, pokazali su ovom prilikom da imaju taj društveni osjećaj i mislim da je to vrlina koja nas krasi kao ustanovu, pogotovo u ovim osjetljivim trenucima. Ono što je jako bitno naglasiti - na Facebooku je objavljen broj mobitela našeg djelatnika koji je u kontaktu s tim članovima koji su spremni to raditi, ali sve ide preko Crvenoga križa i organiziranog volontiranja na nivou Grada i Županije, navodi Kljunak te nastavlja:

image
Ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak
CROPIX


- Mi smo s njima u kontaktu i oni znaju za tu našu inicijativu, ako se netko javi direktno njima, a njima bude trebalo ljudi, oni će kontaktirati naše amatere ili ako se netko direktno javi našim amaterima, mi ćemo svakako koordinirati akciju s Crvenim križem. Smatram da u ovom trenutku i zbog preventive i sigurnost naših članova i naših korisnika sve mora biti odrađeno po pravilima jer ova situacija je nezgodna. Treba se pridržavati svih mogućih pravila i uvjeta što ova situacija zahtjeva, sukladno preporukama Stožera i pravilima volontiranja koja u našem Gradu i Županiji koordinira Crveni križ tako da smo sve to iskoordinirali. Važno je naglasiti da su se naši linđovci stavili na raspolaganje kroz sustav, zaključuje Kljunak.

07. svibanj 2024 02:07