StoryEditorOCM
DubrovnikNA DUBROVAČKOM SUDU

Počelo suđenje Albanki Klevisi Ymeri za tešku prometnu nezgodu u kojoj su poginuli brat i sestra Đerek

Piše A.Ke.
10. rujna 2024. - 09:16

Na Općinskom sudu u Dubrovniku jutros u 9 sai započelo je  suđenje albanskoj državljanki Klevisi Ymeri (29) koja je u travnju skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli  brati i sestra devetnaestogodišnja Katarina  i dvadeset jednogodišnji  Stjepan, brat i sestra Đerek iz Gradca.

Podsjetimo, nakon najave da će Albanka Klevisa Ymeri izaći i braniti se sa slobode Županijski sud u Dubrovniku ukinuo je odluku Općinskog suda koja je omogućavala njezino puštanje uz jamčevinu od 70.000 eura.

Sud je utvrdio bitne povrede kaznenog postupka te je predmet vraćen Općinskom sudu na ponovno odlučivanje. Nova odluka bit će donesena na sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku.

VIDEO/Pravda za Stipu i Katu! Viktor Đerek: "Nećemo dozvoliti da i njihova imena budu zaboravljena!"

Odluka o mogućem puštanju Ymeri izazvala je ogorčenje obitelji poginulih i širu javnost. Organizirana je peticija i miran prosvjed pod nazivom “Pravda za Katu i Stipu”. Obitelj stradalih traži pravdu za Stjepana i Katarinu Đerek, koji su poginuli u nesreći izazvanoj nepropisnim pretjecanjem Ymeri.

Ymeri je u istražnom zatvoru od 12. travnja 2024., nakon što je puštena iz bolnice zbog lakših ozljeda zadobivenih u nesreći. 

 

 

 

15. rujan 2024 07:37