StoryEditorOCM
DubrovnikTrajat će mjesec dana

Počeli radovi obnove kolnika u ulici Od gaja

Piše DV
11. siječnja 2024. - 14:20

Grad Dubrovnik započeo je izvođenje radova obnove asfalta dijela ceste ulice Od gaja u Gružu.

Radovima je obuhvaćen kolnik ukupne površine 3000 metara četvornih i to na potezu od križanja s Ulicom generala Janka Bobetka do križanja s Ulicom padre Perice. Sukladno najavama, radovi su počeli od petog nebodera kako bi se, sukladno dinamici zahvata cesta kroz naselje mogla što duže koristiti. 

U dogovoru sa stanarima omogućit će se privremeno parkiranje automobila u poslijepodnevnim satima do idućeg jutra, kada je gradilište neaktivno, a hitnim službama u slučaju potrebe u svakom će trenutku biti omogućen prilaz. 

Radove čije je predviđeno trajanje 30 kalendarskih dana izvodi tvrtka Dubrovnik Ceste d.d., uz stručni nadzor tvrtke Adria Tehno j.d.o.o. Ugovoreni iznos investicije je 118.980,70 eura, bez PDV-a. 

Podsjetimo, radovi u ulici Od Gaja dio su radova pojačanog održavanja prometnica na više lokacija na gradskom području koje Grad Dubrovnik pokreće u prvoj polovici siječnja, a koji uz sanaciju mosta Ombla uključuju uređenje spojne ceste za Bosanku, obnovu asfaltnog zastora u Trstenome i u ulici Gornji Kono. Uredit će se i cesta koja vodi do novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje.

28. travanj 2024 01:32