StoryEditorOCM
DubrovnikLJETNA KINA NA UDARU DIVLJAKA

‘Po gledateljima prolijevaju pišalinu i vodu, gađaju ih bocama, zalijevaju urinom...‘

Piše Kristina Filičić
18. lipnja 2024. - 11:38

Kome smetaju ljetna kina - zapitali su se na svojoj facebook stranici iz Kinematografa Dubrovnik. 

Naime, netko je sinoć prije projekcije u Ljetnom kinu Jadran, kako nam kažu u Kinematografima, mlijekom zalio tehničku opremu. 

-  Prije početka projekcije u Ljetnom kinu Jadran, nakon što je kolega otključao vrata, nepoznati mladić (naravno s kapuljačom na glavi) ušao je u kino i izlio litre tekućine na tehničku opremu dok je kolega bio u kabini. Pobjegao je, naravno. Došlo je do kratkog spoja i samo je sreća što nitko nije nastradao. I tako iz godine u godinu...bacanje boca na gledalište...vrećica...prijetnja... - stoji u objavi na facebooku. 

Ravnatelj Kinematografa Dubrovnik Nikša Konsuo kaže nam kako ovaj slučaj nije usamljen.

image

Nikša Konsuo, ravnatelj Kinematografa Dubrovnik

Cropix/

- Godinama se to već događa: prolijevanje vode na ljude, gađanje s bocama, čak i zalijevanje urinom. Ne možemo insinuirati tko je to, ali znamo da netko od susjeda to radi, ne znamo zašto im smeta?! Lani smo čak imali sastanak sa stanarima kojima smeta kino i to u prisustvu predstavnika Gradskog kotara Grad. Iznašli smo rješenje, čak uložili u razglas, umjesto dva jaka zvučnika nabavili smo šest manjih, napravili smo neku vrstu surrounda, usmjerili smo zvučnike prema gledalištu kako bi se smanjila buka i manja je sigurno. I opet nekome smeta tu kino, stvarno ne znam zašto ni iz kojeg razloga! Nije da se kino događa u ponoć, ili na uru, dvije iza ponoći. Počinje oko 21 sat i završava najkasnije do 23, 23 i 30 sati - kaže Konsuo pa još jednom spominje kako turistima kino ne smeta jer im je to svojevrsna atrakcija, posebnost te kako se pokazalo da ‘susjedi to definitivno rade‘ pa apelira na normalno ponašanje susjeda.

18. lipanj 2024 14:42