StoryEditorOCM
DubrovnikOBZNANJENO NA PRESS KONFERENCIJI

Placa iz Gruža seli u Lapad, osim prostora tržnice obnovit će se i zid ljetnikovca

Piše DV
11. siječnja 2023. - 13:18

- Krećemo s radovima 6. veljače ove godine. Maksimalni rok je devet mjeseci, a za to vrijeme će se zelena placa iz Gruža preseliti na zelenu placu u Lapadu – rekla je na današnjoj press konferenciji Klaudia Barčot, direktorica Sanitata Dubrovnik.

Za izvođača radova izabran je onaj ekonomski najpovoljniji, dodala je:

– Kao izvođač radova, ekonomski najpovoljniji, izabrani su Magnum Supra i Elektrocentar Petek. Vrijednost radova bez PDV-a je 14 milijuna i 790 tisuća kuna – rekla je Barčot.

Tijekom konferencije za medije predstavljeni su izvođači radova i stručni tim angažirani na projektu rekonstrukcije Tržnice Gruž. Press konferenciji nazočili su tako: za izvođača radova i Zajednicu ponuditelja Magnum Supra d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. Tomislav Bolotin, glavni projektant i projekantski nadzor dipl.ing.arh. Dinko Peračić, projektantski ured ARP d.o.o., voditelj projekta mag.ing.aedif, Srđan Todorovski, Dimenzija Projekt d.o.o., stručni nadzor dipl.ing.građ.Vedran Bobić, Bastion inženjering d.o.o. te koordinator zaštite na radu dipl.ing.str. Mario Ivelić, Tehnoekspert d.o.o.

Osim rekonstrukcije place, želi se obnoviti i zid ljetnikovca, naglašeno je na konferenciji.

– Projekt je jako zahtjevan, ne radi se samo o uređenju tržnice, nego i obnovi samog ljetnikovca Gundulić, što projekt čini zahtjevnijim, značajnijim i skupljim – izjavio je Dinko Peračić.

05. svibanj 2024 05:09