StoryEditorOCM
DubrovnikAfera Romerquelle

Pitali smo Dubrovčane o Coca Coli: Razočarani smo sporom i lošom reakcijom. Više ne znam jesu li to laži ili je netko doista otrovao piće!

Piše Ahmet Kalajdžić
9. studenog 2023. - 12:37

Trovanja povezana sa bezalkoholnim pićima Coca Cole, prije svega osvježavajućeg napitka Romerquelle, glavna su tema ovih dana u Hrvatskoj, pa tako i u Dubrovniku. Sa polica mnogih trgovačkih lanaca povućeni su prozvodi Coca Cole, a predsjednica dubrovačkog Ceha ugostitelja, Nikolina Fračić apelira na ugostitelje da ne prodaju pića tog proizvođača. Pitali smo Dubrovčane piju li više Coca Colu i tko je kriv. 

image

Karla Pikunić

Ahmet Kalajdžić/

Karla Pikunić, studentica, Dubrovnik:- Coica Colu sam pila u subotu, ali je danas sigurno neću piti! Sad me je malo strah od takvih pića uopće, ali vjerujem da se tako ipak neću dugo osjećati. Pratila sam vijesti i moguće da je uzrok svemu to da se nisu isprave cijevi nakon čiščenja, ali više ne znam niti sam sigurna jesu li to laži ili je netko doista otrovao piće!?

image

Marija Jurišić

Ahmet Kalajdžić/

Marija Jurišić, medicinska sestra, Dubrovnik:- Od ovog vikenda više ne pijem ta dva pića! Nemam posebni strah, ali ih danas ne bih pila iako mislim da i glasine šire strah i da nije otrovan sadržaj svih boca. Što se više o tome piše, ljude je više strah! Moguće da je tome uzrok samo propust jer teško da bi u Hrvatskoj netko to namjerno učinio. Ali, kompanija je vjerojatno sve znala znatno prije i trebala je odmah reagirati te oglasiti potrošačima, a ne da se proširi strah i poljulja povjerenje.

image

Lucia Gruica

Ahmet Kalajdžić/

Lucia Gruica, studentica, Kaštela:- Coca Colu ni prije nisam pila, a sad je tek neću piti! Iskreno ne znam kako je do ovog došlo, ali moguće da je uzrok nemar i nedovoljno ispiranje cijevi pogona. Definitivno je kompanija trebala reagirati prije Inspekcije jer su ugrozili povjerenje nas potrošača.

image

Dorotea Kozić

Ahmet Kalajdžić/

Dorotea Kozić, studentica, Dubrovnik:- Ovo je primjer negativnog kriznog marketinga i sad još manje vjerujem velikim tvrtkama. Velika sramota da su iznevjerili potrošače i za dugo uništili vlastiti biznis. Coca Colu nisam često pila jer smatram da je nezdrava, ali tek sad nema šanse da ću je za dugo piti. Zbog ovakvog odnosa prema mladoj generaciji i moji su prijatelji u šoku. Šteta, osramotili su se!

image

Leo Mađar

Ahmet Kalajdžić/

Leo Mađar, student, Ljubuški:- Studiram marketing i iz ovog primjera sam dosta naučio. Colu sam pio, ali je neko vrijeme neću, a Römerquelle sigurno neću jer imam bolji izbor. Mislim da je uzrok slučajnost ili nemar jer,mislim da se od javnosti dosta toga krije, ali je ovo primjer loše reakcije menagamenta multinacionalne kompanije. Stoga su izgubili dio starijih potrošača koji su razočarani takvim odnosom, dok su one mlađe nažalost često "boli briga", iako ne bi trebalo da se tako ponašaju.

03. svibanj 2024 01:53