StoryEditorOCM
DubrovnikKAKO DO STRADUNA ZA DOČEK NOVE?

Parkirajte u ex. Remizi i Radeljeviću, a odatle besplatno gradskim autobusom do Pila. Evo gdje još možete u Dubrovniku parkirati na Silvestrovo

Piše DV
30. prosinca 2023. - 09:40

Doček Nove 2024. na kojem će Dubrovčanima i njihovim gostima pjevati Zdravko Čolić, već je proglašen jednim od najboljih u cijeloj regiji. Stoga ne čudi da su popunjeni svi smještajni kapaciteti, a neki dubrovački hoteli prvi su put u svojoj povijesti otvoreni u ovo doba. Krevet više, doznajemo, tražio se i u Neumu, u susjednoj BiH, iako u tom gradu nije organiziran javni doček Nove godine pa je za pretpostaviti je da će njihovi gosti na doček na Stradun na kojem će do ponoći odbrojavati čak 30 tisuća ljudi.

Brojni posjetitelji iz okolice Dubrovnika u grad će stići svojim automobilima pa će se, kako bi se izbjegao prometni kaos oko povijesne cjeline, 31. prosinca od 20 sati od javne garaže zabraniti promet na tom području. Kapacitet garaže je 700 mjesta što će biti nedovoljno za sve koji će stići u Dubrovnik svojim automobilima, pa je preporuka da se parkirate na drugim parkiralištima, posebice jer je od 17 sati javni prijevoz autobusima besplatan.

A na raspolaganju je nekoliko velikih gradskih parkirališta poput Grand parking Dubrovnika u Gružu. Sat parkiranja na njihovu parkiralištu bivše Remize trenutno iznosi 1,5 eura dok na parkiralištu bivše tvornice Radeljević sat parkinga iznosi 1 euro. Oni koji žele da im je auto na ‘toplom‘, odmah preko puta je i garaža poslovnog centra Atlant, a s obližnje autobusne postaje prema Pilama, odnosno povijesnoj cjelini, vozi niz gradskih autobusnih linija.

Na raspolaganju su, naravno, javna parking mjesta na skoro svim gradskim prometnicama, a tu su i parkirališta kod groblja Boninovo i Opće bolnice Dubrovnik na Medarevu.

21. travanj 2024 10:15