StoryEditorOCM
DubrovnikDOM ZDRAVLJA |

Pacijentica se nije nikome javila i samoinicijativno je pošla s otoka u bolnicu, a to je nešto na što mi ne možemo utjecati

Piše dv
23. listopada 2020. - 15:46
O slučaju covid pozitivne osobe koja je sumnjajući na zarazu brodom Postira s Kalamote išla na testiranje u dubrovačku opću bolnicu za komentar smo pitali ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana.

- Tu se radi o osobi koja nije iz Dubrovnika a koja je zaposlena u hotelu i čiji je liječnik izvan Dubrovnika, vjerojatno iz Zagreba ili okolice Zagreba. Taj liječnik je pacijetnici poslao elektronsku uputnicu u bolnicu i ona se samoinicijativno išla testirati – poručuje Bazdan i pojašnjava kako sustav funkcionira:

image
Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik 
Tonči Plazibat/Hanza media


- Naši liječnici koji rade na Šipanu, Lopudu, Mljetu pa i Koločepu dok je tamo bila liječnica, u slučaju sumnje na Covid kod nekog pacijenta prvo bi nas kontaktirali a onda bi se ili gliserom javne vatrogasne postrojbe ili Kapetanijom ili pak policijskim plovilom organizirao prijevoz te osobe. Ova osoba se nije nikome javila i samoinicijativno je pošla s otoka u bolnicu a to je nešto na što mi ne možemo utjecati – kaže Bazdan a na pitanje čiji je propust što je zaražena osoba putovala brodom i dovela u opasnost posadu i putnike kaže:

- Najveća odgovornost je na osobi koja bi po zakonu promjenom svog boravka trebala promijeniti privremeno i liječnika. Trebala bi se prijaviti kod nadležnog liječnika na tom području koji zna kako se postupa na tom području.
26. travanj 2024 08:37