StoryEditorOCM
DubrovnikJubilarno izdanje inspirirano sutonom

Ovo je novi vizualni identitet Dubrovačkih ljetnih igara, gusta li vas?

Piše L. V.
23. svibnja 2024. - 13:46
Novi vizualni identitet 75. Dubrovačkih ljetnih igara autora Zorana Đukića inspiriran je dubrovačkim sutonimaDlji/

Svoju 75. obljetnicu Dubrovačke ljetne igre obilježit će u novom ruhu s potpisom dizajnera vizualnih komunikacija Zorana Đukića, a nakon „Novih građana“ i „Između kamena“ najnoviji koncept je „Horizont.“ 

Polazeći od prijašnje palete boja te iznova osvjetljavajući onaj sveprisutni, efemerni fenomen kojeg nerijetko previđamo, Đukić razlijeva horizont sutona kroz sve festivalske materijale koji upijaju čaroliju tog prolaznog trenutka i produljuju je kroz čitavo ljeto. 

Horizont u zalaz predstavlja vidljivu, ali neopipljivu, gotovo nepostojeću granicu između dana i noći, između neba i mora, poznatog i nepoznatog, točku u vremenu i prostoru koja označava promjenu. U tom posebnom trenutku sunce oboji sve u svoje grimizne tonove – more, grad i ljude – svečano objavljujući svoj odlazak i prepuštajući scenu noći, njenoj mističnosti, zabavi, lakoći. U tom trenutku kreću izvedbe na Ljetnim igrama – opisuje dizajner. 

Zoran Đukić je dizajner vizualnih komunikacija s preko 15 godina iskustva rada, specijaliziran za stvaranje promišljenih i inovativnih vizualnih identiteta, publikacija i izložbi za širok spektar klijenata iz kulturnog sektora. Osnivač je i voditelj studija đkć d.o.o., a najviše voli oblikovati vizualne identitete i kazališne plakate.

16. lipanj 2024 16:40