StoryEditorOCM
DubrovnikGRUŠKI PARKINZI ‘NA ODSTRIJELU‘

Ovaj dio grada ostaje bez 153 mjesta, novih 403 je na čekanju, a ispred robne kuće sat parkinga je još uvijek 20 kuna

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
16. kolovoza 2022. - 20:16

Vijest da je kompleks Radeljević promijenio vlasnika i da od dubrovačkog Sanitata traži iseljenje parkinga odjeknula je kao bomba među građanima, posebno onima koji se tim parkingom služe kako bi došli na posao u centru Gruža, gdje su poslovnice mnogih tvrtki. 

 

MOŽE I JEDNOSTRANO

 

Sanitat, odnosno građani, tako bi već za 15-tak dana mogli ostati bez 153 parkirna mjesta koje je uredio i koristi u kompleksu bivše tvornice ulja. Kompleks Radeljević kupila je dubrovačka tvrtka Azori, osnivača i jedinog vlasnika Lovorka Miloševića, poznatijeg kao vlasnik trgovačkog lanca Pemo kojeg je veći dio prodao Studencu. 

image

Radeljević

Ahmet Kalajdzic/Cropix/Cropix

Lovorko Milošević ostao je vlasnik izgrađenih nekretnina i kompleksa bivše remize Libertasa koju je Pemo kupio 2016. od tvrtke GP Dubrovnik. Kupnjom kompleksa Radeljevića objedinjen je velik i vrijedan prostor u Gružu gdje je, prema idejnim planovima još iz doba gradonačelnice Dubravke Šuice, trebao niknuti 'Dubrovački Manhattan'. 

Klaudia Barčot, direktorica Sanitata, potvrdila je za Dubrovački vjesnik kako je tvrtka B2kapital (nekadašnji vlasnik kompleksa Radeljević) zatražila prekid ugovora o zakupu parkinga u roku od 30 dana. Po ugovoru, svaka strana može ugovor prekinuti jednostrano. 

 

ČEKAMO IZDAVANJE DOZVOLE

 

- Kontaktirali smo gospara Miloševića, rekao je da je još uvijek na putu, a mi imamo rok do 3. rujna za iseliti. Na žalost, za taj parking nemamo alternativno rješenje - istaknula je Barčot. 

- Rekli smo mu da smo zainteresirani za ostanak u prostoru sve dok ne krene s nekim radovima. Čekamo odgovor, ne bi li se taj rok eventualno prolongirao. Zabrana radova je svakako do 15. rujna. Bilo bi dobro da ostanemo u prostoru dok god je to moguće, ako se to uklapa u njegove planove - rekla je. 

image

U Gružu kronično nedostaje parking mjesta

Bozo Radic/Cropix/Cropix

Zanimalo nas je i što je s početkom izgradnje najavljene javne garaže iza OTP banke u Gružu, kojom bi se riješio nedostatak parking mjesta u ovom dijelu grada, posebno sada kad više nema Radeljevića: 

- Mi smo podnijeli zahtjev za građevinsku dozvolu u travnju 2021. godine. Čekamo je, a na brzinu izdavanja dozvole ne možemo utjecati. Bila je korona, radilo se smanjenim kapacitetom, a koji smo mi na redu, ja iskreno ne znam. Sanitat je treba graditi i upravljati garažom, u kojoj su predviđena 403 mjesta - rekla je Klaudia Barčot. - Možda ova situacija i donese nešto dobra - dodala je. 

 

VALIDATORI BI POPRAVILI STVAR

 

- Uzeli smo u zakup parking ispred Robne kuće Srđ gdje nam je diktirano dosta toga. Kupili smo deset validatora jer se dosta ljudi žalilo na cijenu od 20 kuna za sat. Validatori vam, ako kupite spenzu u toj butizi, omoguće uru vremena gratis parkinga. Odavno smo ih kupili, ali ne znam gdje je zapelo u pregovorima vlasnika prostora i zakupoprimaca, koji trebaju postaviti validatore u trgovine - zaključila je. 

image

Parking ispred RK SRŠ

Bozo Radic/Cropix/Cropix
26. travanj 2024 20:12