StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021|

ROKO TOLIĆ: Ova vlast je kao film ‘Beskrajan dan‘ s istim, neostvarenim obećanjima

Piše Dube Marjanović Ladašić
25. ožujka 2021. - 10:42

Nezavisni kandidat za župana na predstojećim izborima Roko Tolić održao je press konferenciju na Porporeli na temu valobrana Kaše.

- Došli smo ukazati na propadanje Kaša, našeg kulturno povijesnog identiteta. Simbol dubrovačke pameti već godinama propada. Najavljivala se obnova iz EU fondova, čak se pokušalo prijaviti projekt na Ministarstvo regionalnog razvoja, neuspješno, bez ikakvog objašnjenja, rekao je Tolić.

- Županijska lučka uprava je izradila projekt, konzumirana je građevinska dozvola, ali su radovi obustavljeni vrlo brzo nakon što se utvrdilo da nema sredstava za obnovu. Nakon toga velika šutnja iz ureda župana Nikole Dobroslavića, a sad će po četvrti put obećati da će to biti napravljeno. Za Kaše čekanja nema!, naglasio je i iznio primjer uspješne obnove Lazareta koju su realizirala dva gradonačelnika u svoja dva mandata.

Podsjetio je na Paska Miličevića koji je Kaše izgradio za 2 godine, a 'ovoj vlasti nije bilo dovoljno ni 12 godina da ga sanira'!

- Je li uistinu moralo proći toliko vremena? Znam da će se u ovoj kampanji opet obećati isto, a mene to podsjeća na Billa Murraya i film 'Beskrajan dan'. Obećavam da će nova županijska vlast riješiti obnovu Kaša! - zaključio je Roko Tolić.

26. travanj 2024 20:15