StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE GRADSKE VIJEĆNICE

‘Ova situacija u kojoj građani moraju sami preuzeti odgovornost koja pripada vlastima nije samo apsurdna, već i sramotna‘

Piše DV
24. kolovoza 2023. - 10:54

Jučer smo bili kod Vile Elite, kako bismo pružili podršku profesoru Legazu i građanima Dubrovnika u našoj borbi protiv uzurpacije pomorskog dobra, stoji u priopćenju vijećnice SDP-a u GV Grada Dubrovnika Anite Bonačić Obradović.

- Već 8.8. prvi smo ukazali na ovaj problem kod legendarnog dubrovačkog kupališta Vila Elite, ističući neaktivnost lokalne samouprave i gradonačelnika. Unatoč novom Zakonu o pomorskom dobru, koji daje veće ovlasti gradonačelniku, izostala je konkretna akcija u zaštiti interesa građana. Tražimo odgovornost, pravilnu primjenu zakona i poštivanje pomorskog dobra.

- Vrijeme je da Dubrovnik dobije vlast koja će djelovati u interesu svojih sugrađana, a ne samo davati prazna obećanja. Mnogi su govorili o zaštiti pomorskog dobra. Mogla se poslati jedna snažna poruka da je bilo više nas predstavnika stranka. Ova situacija u kojoj građani moraju sami preuzeti odgovornost koja pripada vlastima nije samo apsurdna, već i sramotna. Dubrovnik zaslužuje bolje - zaključila je.

30. travanj 2024 18:32