StoryEditorOCM
DubrovnikNevjerojatan ‘aneks‘ filmskog scenarija

Otkrili smo: navodna opunomoćenica M.S. prevarantica je koja je krivotvorila ovjeru punomoći Tonka Zeca za prodaju nekretnina u Zlatarićevoj ulici!

Piše DV
15. travnja 2022. - 12:10

Nakon objave o iznenadnom nestanku našeg 56-godišnjeg sugrađanina Tonya Gerarda kojeg većina poznaje pod imenom Tonko Zec, spoznaja novih događaja otkriva nove nevjerojatne pojedinosti. Uz ime nestalog koji je u posljednja dva desetljeća iz Zagreba, gdje je prijavio boravište u ulici Frana Vrbanića, na Staroj Peščenici, vrlo rijetko navraćao u rodni grad, vezuju se nove spoznaje o mogućem ozbiljnom kršenju zakona i u Dubrovniku gotovo svojstvenu "muljažu nekretninama".

Tajanstvena punomoćnica

Naime, od 22. veljače ove godine u Policijskoj upravi Zagrebačkoj te Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, Tonko Zec je stalan gost. Međutim, uoči nestanka, točnije 2. veljače, on je putem M.S., osobe koju je u dopisu uredu Dubrovačko- neretvanske županije naznačio kao svoju punomoćnicu, poslao Dopunu i ispravak ponude prava prvokupa svoje obiteljske kuće u povijesnoj jezgri Grada, u Zlatarićevoj ulici broj 2.

image

Zlatarićeva ulica

Božo Radić/cropix

Gerard je nekretnine na prodaju prvi put ponudio još 13. siječnja ove godine, a dopis Županiji upućen na Kandeloru bio je ispravak i nova ponuda s aktualiziranim zemljišnoknjižnim stanjem. Uz zemljišnoknjižne izvadke dostavljen je i preslik rješenja Zemljišnika dubrovačkog Općinskog suda o parcelizaciji i suvlasničkom etažnom vlasništvu poslovnih prostora i stana na prvom, drugom i trećem katu te potkrovlju.

Zec odnosno njegova punomoćnica M.S. prema Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara nudi prodaju svoje nekretnine za 400 tisuća eura. Županiji se nudi pravo prvokupa posebnog dijela njegove obiteljske kuće, nedaleko koje su, u istoj ulici ali na kućnom broju 6 registrirane i tvrtke Aldo Tree d.o.o. za trgovinu i usluge te Aldo Tre d.o.o. koje Gerard ima u suvlasništvu s talijanskim državljaninom Micheleom Castigliegom. Istodobno, prema podacima iz Registra Trgovačkog suda u Splitu, Castigliego je s još dva hrvatska državljanina i jednim sunarodnjakom iz Italije suvlasnik splitske trvrtke Pesca Mediterranea d.o.o. koja ima sve uredne porezne i ostale dokumente.

image

Zlatarićeva ulica

Božo Radić/cropix

Kako smo već objavili, Gerard u Dubrovniku ima nekretnine stambeno- poslovne namjene u povijesnoj jezgri u Zlatarićevoj te u ulici Garište, za koje su već stigle dvije odbijenice za prvokup. Ponuda dostavljena Županiji i Gradu Dubrovniku ne smije biti viša od prodajne cijene kupcu koji strpljivo čeka i treću odbijenicu, onu nadležnog državnog tijela koje najvjerojatnije zbog kroničnog manka novca neće iskazati interes za prvokup. Također, sve ukazuje na to da je kupac već pronađen i da se samo ispunjava zakonska formalnost. Doznali smo kako su Gerardovi prostori ukupne površine 91 četvorni metar, a posebni poslovni prostor je veličine 48 "kvadrata".

Ponudio županiji i gradu nekretnine za 400 tisuća eura, pa nestao bez traga: gdje je Tony Gerard kojeg u Dubrovniku svi znaju kao Tonka Zeca?

Krivotvoren potpis?

Međutim, od prošlotjedne objave Gerardova nestanka i ponude Županiji, neslužbeno smo doznali novi, zapravo ključni podatak: naš pouzdani izvor tvrdi kako je Gerardova punomoćnica M.S. krivotvorila njegovu punomoć i da je sredinom prosinca prošle godine lažno ovjerila ugovor o punomoći, navodeći da je to učinjeno kod zagrebačke javne bilježnice Ž.M.!? Spomenuti nas izvor uvjerava kako je navodna punomoćnica otprije poznata prevarantica iz Samobora protiv koje su već ranije podnošene kaznene prijave zbog počinjenih prevara, većinom s nekretninama. Slijedom rečenog, za zaključiti je da je na spomenutoj "punomoći" krivotvoren i Tonkov potpis na suglasnost, ali će o svemu jamačno uskoro nešto reći i Kriminalistička policija, kratko po okončanju istrage.

image

Dokumentacija koja se vezuje uz poslovanje nestalog Dubrovčanina Tonka Zeca

image

Dokumentacija koja se vezuje uz poslovanje nestalog Dubrovčanina Tonka Zeca

Treba reći kako je broj mobitela ili telefona navodne punomoćnice javno nedostupan. Pokušali smo je kontaktirati putem Messengera, no bez uspjeha. Moguće i zbog aktualne operativnu provjeru sumnji u falsificiranje službenih dokumenata. Neki sugrađani koji žive blizu nekretnina Tonka Zeca su putem profila na Facebooku u liku "punomoćnice" M.S. prepoznali osobu koja je već dolazila u Dubrovnik te u povijesnoj jezgri pregledala sve Gerardove, odnosno Tonkove objekte ponuđene na prodaju.

image

Zlatarićeva ulica

Božo Radić/cropix

Uz 56-godišnjaka se inače u NENO evidenciji nestalih navodi i podatak kako mu je jedan osobnih znakova raspoznavanja ožiljak od opekline u predjelu lijevog ramena, kao i da je u trenutku nestanka na sebi imao sportsku trenirku.

28. travanj 2024 11:40