StoryEditorOCM
DubrovnikBOŽIĆNA BALETNA ČAROLIJA

Orašar se vraća u Kazalište Marina Držića i to u čak šest izvedbi od četvrtka, 21. prosinca do subote, 23. prosinca. Ne propustite

Piše dv
19. prosinca 2023. - 13:54

Božićna čarolija stiže u Kazalište Marina Držića s predstavom “Orašar”, i to u čak šest izvedbi od četvrtka, 21. prosinca do subote, 23. prosinca.

“Orašar i mišji kralj“ umjetnička je bajka koju je 1816. godine napisao veliki njemački romantičarski pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Poslužila je kao inspiracija za jedan od najpoznatijih i djeci najomiljenijih svjetskih baleta, koji u božićno doba ne silazi sa svjetskih pozornica, kao i za brojne književne i filmske adaptacije. Naša se predstava u koprodukciji s baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića, u verziji Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića, na nov i neobičan način igra s originalnim Hoffmannovim zapletom.

 

Adaptacija namijenjena i malima i velikima, svi će u njoj moći naći nešto za sebe, ako je budu gledali otvorenih očiju i srca.

 

Predstava će se moći pogledati u četvrtak i petak u 17 i 19 sati, dok su izvedbe u subotu u 11 i 18 sati.

 

Rezervacije ulaznica mogu se napraviti putem maila blagajna@kmd.hr ili telefonom 020/321-088, a ulaznice su dostupne i na ulaznice.hr.

27. travanj 2024 12:38