StoryEditorOCM
DubrovnikPOTVRDILI IZ HRVATSKIH CESTA

Opasno raskrižje u Lozici čekaju bolji dani: uskoro bi trebala krenuti rekonstrukcija, najavljeno je širenje kolnika, doznali smo detalje planiranih radova

Piše GB
29. studenog 2022. - 17:43

Raskrižje Lozica kreće u rekonstrukciju, potvrdili su nam iz Hrvatskih cesta na čiji je zahtjev Grad Dubrovnik donio lokacijsku dozvolu za projekt na koji iz sigurnosnih razloga vozači godinama čekaju.

- U tijeku je izrada glavnog projekta, nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole. Po izradi glavnog projekta i revizije te po dobivenim potrebnim suglasnostima bit će poznat iznos investicije i preliminarni rok izvođenja. Projektant je TRAFFICON d.d. Zagreb – kažu iz Hrvatskih cesta.

image
Božo Radić/Cropix

Lokacijska dozvola tiče se dodavanja novog traka za lijeve skretače sa DC8 iz smjera Dubrovnika za nerazvrstanu cestu prema naseljima Lozica i Mokošica, dodatnim oblikovanjem raskrižja i ispravljanjem geometrije ceste:

- Površina planiranog zahvata-rekonstruiranog raskrižja Lozica je 2684,36 metra četvorna (asfaltna površina). Ukupna dužina građevine na Jadranskoj magistrali iznosi 230 metara, a na nerazvrstanoj cesti iznosi 26 metara – navodi se u lokacijskoj dozvoli za projekt širine vozne trake 2x3,3 metra. Trake za skretanje bit će široke 1x3,3 metra, dok duljina prometne trake za lijeve skretače iznosi 60 metara.

image
Božo Radić/Cropix

Lokacijskom dozvolom omogućeno je i proširenje kolnika u duljini 70 metara, a suženje kolnika je 100 metara.

Ističe se i kako poprečni i uzdužni profil novoprojektirane ceste slijede padove postojeće ceste.

Pokosi nasipa oblažu se humusnim slojem debljine 20 centimetara, te ih je potrebno ozeleniti autohtonim niskim raslinjem, navodi se u dozvoli.

 

 

06. svibanj 2024 18:47