StoryEditorOCM
DubrovnikU ORAŠCU

Održana 1. Međunarodna Vatrogasna utrka Dubrovnik, Franković: ‘Drago mi je što su se vatrogasci na ovaj način odlučili prisjetiti svega onog što je Goran Komlenac dao za ovaj grad!‘

Piše Dv
13. svibnja 2023. - 16:58
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, otvorio je danas 1. Međunarodnu Vatrogasnu utrku Dubrovnik koja se održala u Dubrovačkim vrtovima sunca u Orašcu  Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, otvorio je danas 1. Međunarodnu Vatrogasnu utrku Dubrovnik koja se održala u Dubrovačkim vrtovima sunca u Orašcu.

Utrka od šest kilometara organizirana je u znak sjećanja na preminulog Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te člana DVD-a Orašac koji je stradao prilikom gašenja požara na području Ljupča, 31. srpnja 2022. U utrci je sudjelovalo oko 160 profesionalnih, dobrovoljnih i umirovljenih vatrogasaca. Prikupljenim sredstvima ove utrke financirat će se troškovi organizacije i realizacije samog natjecanja, a sva ostala sredstva od uplaćenih donacija i kotizacija za sudjelovanje utrošit će se za izradu kamene biste Goran Komlenac.

- Drago mi je što se na ovaj način zajednica vatrogasaca, druga obitelj Gorana Komlenca, odlučila prisjetiti na sve ono što je Goran dao za ovaj grad. Dao je najvrijednije što je imao, a to je svoj život. Trajno moramo biti zahvalni njemu i svim članovima njegove obitelji - istaknuo je gradonačelnik Franković, dodajući da će se napraviti Spomen obilježje na mjestu pogibije.

- Arhitektonsko rješenje napravila je renomirana dubrovačka arhitektica Lea Đurović Ruso. Obitelj je dala suglasnost i ja vjerujem da vrlo skoro krećemo u raspisivanje natječaja s obzirom da smo osigurali sva sredstva – rekao je gradonačelnik Franković.

23. rujan 2023 03:27