StoryEditorOCM
DubrovnikPOZNAT UZROK ONEČIŠČENJA

Objekat priključen na oborinsku a ne fekalnu kanalizaciju

Piše PSD.
12. lipnja 2018. - 16:34

Ekološka udruga "Eko Omblići" upravo je izvijestila javnost o tome kako su od komunalnih službi Grada Dubrovnika dobili odgovor u svezi curenja kanalizacije i otpadnih voda iz zidina između Buže i Porporele:

Želimo Vas demantirati kako se ništa ne poduzima na problemu izlijevanja fekalija na zidinama. Baš naprotiv!
Dana 7. lipnja ove godine dobili smo dojavu od Gradskog kotara Grad kako se fekalije izlijevaju u more. Odmah je alarmiran Vodovod, izašli su na teren te pustili boju u mokri čvor objekta na koji se posumnjalo kako fekalije od njega idu u more.
I doista boja se pojavila u moru. Odmah potom smo stupili u vezu s vodopravnim inspektorom jer smo utvrdili kako je objekat priključen ne u fekalni, nego preko oborinskog kolektora u mješoviti i to još odavno.

Objekat je u vlasništvu DPDS a iznajmljen je gospodinu Bušku. Obavili smo razgovor s gospođom Pericom Miljković iz DPDS i zamolili žuran sastanak s ciljem rješavanja problema. U petak 8. lipnja ujutro Vodovod je ponovno izašao na teren, pustio vodu i u mokri čvor zahoda te je se boja pojavila u moru. U petak smo održali sastanak i dogovorili kako će DPDS angažirati kameru  i utvrditi točno o čemu se radi. U subotu ujutro kamera je bila u kolektoru i utvrđeno je kako su objekti DPDS- a i zatvor priključeni preko cijevi u kanal mješovite odvodnje a sve preko oborinskog kolektora. U ponedjeljak 11. lipnja DPDS ima sastanak a u utorak 12. lipnja DPDS će podnijeti zahtjev Vodovodu, što je dogovoreno s tim komunalnim poduzećem, za priključenje svih njihovih objekata na navedenoj lokaciji na fekalni kolektor. Vodovod im je dao mjesto priključenja i odmah će se pristupiti građevinskim radovima priključenja svih njihovih objekata, u blizini, na komunalnu vodnu građevinu za odvodnju otpadnih fekalnih voda".

Odgovor kojeg su komunalci poslali Eko Omblićima" završava s: Sve ove radove uz naš Upravni odjel prati i Vodopravni inspektor te se nadamo brzom rješavanju problema.
 

30. travanj 2024 21:48