StoryEditor
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Novoj Mokošici više parkirnih mjesta, Rožatu sanacija rive, 'Libertasu' shuttle prijevoz s kruzera...

Piše Grad Dubrovnik
21. rujna 2019. - 00:28
JAVNA RASVJETA

Na širem gradskom području 140 novih LED svjetiljki

U naselju Zlatni potok, na Gorici sv. Vlaha i u Ulici kneza Domagoja postavljene su nove, tehnološki učinkovite svjetiljke, čime je Grad Dubrovnik započeo rekonstrukciju dijela javne rasvjete na više pozicija na gradskom području.

Putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, do kraja rujna LED rasvjeta postavit će se i u Ulici Ivana Matijaševića, Ulici Filipa Grabovca, Ulici od svetog Mihajla te naseljima Sustjepan i Ljubač. Projekt rekonstrukcije obuhvatit će ukupno 140 novih svjetiljki, a kao prioritetne pozicije odabrane su ulice i naselja s energetski najneučinkovitijim svjetiljkama. Moderniziranjem sustava javne rasvjete značajno će se umanjiti utrošak električne energije na ovom području.

KOMUNALNO UREĐENJE

Sanira se riva u Rožatu

Napreduju radovi na rekonstrukciji rive ispred Franjevačkog samostana u Rožatu pokrenuti krajem srpnja. Investicija vrijedna 1,7 milijuna kuna pokrenuta je kako bi se spriječilo daljnje propadanje rive oštećene djelovanjem rijeke na njezine temelje zbog čega je pristanišni betonski obalni zid posve raspucao dok je kamena riva u zapadnom dijelu gotovo potpuno urušena.

Sanacija obale provodi se na način da se najprije gradi novi obalni zid dok će se kamena obala posve obnoviti. Rok izvođenja sanacije rive je 150 kalendarskih dana.

ODRŽIVI TURIZAM

Predsjednik Izvršnog odbora CLIA-e izrazio potporu projektima Grada

Adam Goldstein, predsjednik Izvršnog odbora CLIA-e i potpredsjednik Royal Caribbean Cruises, susreo se u srijedu s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem, a tom je prilikom čelnik krovne organizacije kruzing industrije još jednom dao potporu svim projektima koje Grad provodi na temu upravljanja kruzing turizmom.

Kako je već najavljeno, usklađena su i pravila za sezonu 2020. koja će obuhvatiti dodatna poboljšanja po pitanju broja gostiju koji istovremeno posjećuju Grad, s ciljem postizanja najveće razine pružene usluge za goste i zadovoljstva građana. Predstavnici CLIA-e podržali su predstavljene mjere, kao i najavljeno uvođenje prijevoza gostiju kruzera do Pila i natrag niskopodnim zglobnim autobusima. Tako će shuttle prijevoz preuzeti JGP Libertas, čime će se značajno smanjiti gužve na gradskim prometnicama.

Bilo je riječi i o sve većim nastojanjima kruzing organizacija da uvođenjem suvremene tehnologija na svoje brodove ulažu dodatne napore u mjere očuvanja okoliša te o zajedničkom radu na održivom turizmu. Upravo na ovu temu Grad Dubrovnik i CLIA, zajedno s Globalnim vijećem za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council, GSTC), pripremaju zajednički projekt, a sve nastavno na krovni projekt Grada Dubrovnika Poštujmo Grad (Respect The City).

NOVA MOKOŠICA

Rekonstrukcija križanja i 72 nova parkirališna mjesta

U Novoj Mokošici u tijeku je izgradnja parkirališta kapaciteta 72 parkirna mjesta, na području južno od zgrada HRVI odnosno sjeverno od OŠ Mokošica. Projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza, a planiranim zahvatima cilj je povećati prometnu sigurnost i omogućiti spoj novog parkirališta na prometnu mrežu.

Na ukupnoj površini obuhvata od 2500 metara kvadratnih projektirana su 72 parkirna mjesta od kojih su četiri parkirna mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti.

Vozna površina i parkirališne površine za osobe smanjene pokretljivosti uredit će se kao asfaltne dok su površine ostalih parkirališnih mjesta popločene šupljim betonskim opločnicima. Investicija je vrijedna 5.334.575,63 kuna s PDV-om. Radove izvodi tvrtka Texo gradnja d.o.o., a ugovoreni rok završetka je šest mjeseci.


 
#GRAD DUBROVNIK# PROJEKTI
loading...

Izdvojeno

02. srpanj 2020 16:29