StoryEditorOCM
DubrovnikU NOVU 2024.

Novogodišnji program pun je pogodak, neki su dubrovački hoteli već puni, a jedan će se otvoriti za doček prvi puta u povijesti

Piše Maja Rilović Koprivec
28. studenog 2023. - 07:34

Prvi puta  u svojoj dugoj povijesti Hotel Lapad bit će otvoren za novogodišnje blagdane. Hotel je već završio sezonu i zatvoren je prošlog tjedna, odrađeno je i zajedničko putovanje zaposlenika kojim je proslavljena uspješna sezona, ali privremeno će prije proljeća ipak otvoriti hotel za Novu godinu. Već taj podatak govori kakva su očekivanja turističkog sektora na ovogodišnji Doček Nove godine.

 Hrvoje Brbora direktor Hotela Lapad kaže kako je booking dobar, već imaju potvrđene neke grupe iz Portugala koji će ovdje provesti početak nove godine, a iz Hrvatske i zemalja u okruženju očekuju također dobar booking i ne sumnjaju u dobru popunjenost hotela.   

image

Hotel Lapad

Admir Buljubasic/Cropix/Cropix

 Jadranski luksuzni hoteli će pored hotela Dubrovnik Palace, koji je otvoren cijelu zimu, za novogodišnje praznike dodatno otvoriti i hotel Excelsior.

- Iznimno smo zadovoljni s trenutnom popunjenošću za Novu godinu u oba naša hotela, a očekujemo da će se ovaj trend nastaviti i u nadolazećem blagdanskom periodu, te da će svi naši kapaciteti biti u cijelosti popunjeni. Kao i svake godine ćemo se potruditi  prigodnim slavljeničkim uređenjem i posebnom ponudom stvoriti istinsko praznično okruženje za sve naše goste – odgovaraju iz JLH.

 Od objekata Valamar Riviere u Dubrovniku za vrijeme nadolazećeg Adventa i Nove godine bit će otvoren hotel Dubrovnik President Valamar Collection 5* uz prigodnu smještajnu ponudu.

S obzirom da je glavni izvođač Dočeka u Gradu regionalna zvijezda Zdravko Čolić, iz Valamara navode kako se  najveći broj gostiju očekuje iz Hrvatske i zemalja regije, a koji gosti tradicionalno imaju trend last-minute rezervacija.

Ukupno će prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolaže Turistička zajednica Grada Dubrovnika za Doček Nove godine 2024.  biti otvoreno sedam hotela. - Za sada je riječ o izvrsnoj popunjenosti kapaciteta u pojedinim hotelima, odnosno potpunoj, dok pojedini hoteli još uvijek pune svoje kapacitete, ali svi očekuju dobre rezultate u navedenom periodu – ističu  iz TZ Grada Dubrovnika.

Što se tiče privatnog smještaja, prema informacijama od agencija, booking je također jako dobar. Novu godinu lani u Gradu dočekalo je 4.946 gostiju, a s obzirom na izvođače i program Dočeka Turistička zajednica očekuje povećanje turističkog prometa.

image

.

Bozo Radic/Cropix

Nema sumnje  da će posjećenost Dubrovnika ove godine nadmašiti lanjske novogodišnje brojke, a tijekom trajanja 10. Dubrovačkog zimskog festivala gradom će što domaćih što stranih gostiju biti sigurno mnogo. Jubilarni 10. Dubrovački zimski festival priređuje spektakularni doček Nove godine na Stradunu uz nastup glazbene legende i jedne od najvećih zvijezda regije, Zdravka Čolića, kao i više od 20 koncerata na više gradskih lokacija.

Grad je već okićen, u Lapadu se postavlja klizalište uskoro će i kućice, a početak Dubrovačkog zimskog festivala u svom jubilarnom  izdanju kreće u subotu uz  legendarne hrvatske rokere, omiljeno Prljavo kazalište, a tijekom prosinca nastupit će i  Gibonni, 4 tenora, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Parni valjak, klapa Šufit, Ante Gelo i bend, te  Nipplepeople i Queen Sensation, tribute bend posvećen legendarnoj grupi Queen…

26. travanj 2024 19:46