StoryEditorOCM
DubrovnikIZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA DUBROVAČKOG HSS-A

Novi predsjednik Vido Bogdanović: Ovo je lupeška zemlja u kojoj se narod vara !

Piše Anton Hauswitschka
2. ožujka 2017. - 21:22

Na izvanrednoj izbornoj skupštini dubrovačkog HSS-a za predsjednika gradske organizacije izabran je  Vido Bogdanović . Nekadašnji dubrovački gradonačelnik najavio je izlazak HSS-a na lokalne izbore,  te spremnost da se kandidira za gradonačelnika  pod uvjetom da stranka samostalno izađe pred birače. – Ako ne možeš osvojiti pet posto sam, onda ne zaslužuješ sjedati u Gradskom vijeću – poručio je Bogdanović te okupljenim članovima dao naznake po kojima bi se trebao raditi izborni program. Drži da nije dobro da  ovisimo  isključivo o turizmu te je naglasio kako Dubrovnik treba paralelno razvijati prije svega  i kao sveučilišni grad.  Dodao je  kako su najveći problemi grada pitanja vode, kanalizacije i  cestovne povezanosti sa aerodromom dok je  prometu unutar grada nedostaje strategija za narednih 10 do 15 godina. Po pitanju gradske uprave  Bogdanović smatra da treba biti racionalnija,  učinkovitija i transparentnija, a govoreći o gradskim tvrtkama i ustanovama  istaknuo je kako neke od njih ne mogu poslovati samostalno te kao rješenje naveo mogućnost spajanja sa  njima srodnim.

– Ima tu dosta nelogičnosti. Primjerice Sanitat koje je osnovano zbog deratizacije bavi se naplatom parkinga iako imamo Libertas koji se bavi javnim prijevozom. Bilo bi normalno da Libertas naplaćuje parking, a dobit od toga uloži u nove autobuse – jedna je od ideja Vida Bogdanovića  koji je posebno istaknuo problem sa vodom. – Na kongresu u Cavtatu u rujnu stručnjaci su kazali da nam prijeti opasnost da ostanemo bez vode. Ne pitke, nego bez bilo kakve vode. Župan, gradonačelnici i načelnici samo su klimali glavom, ali niko se time nije pozabavio. Sada je taj elaborat pred  premijerom Andrejom Plenkovićem pa ćemo vidjeti što će on napraviti – kazao je Bogdanović. Istaknuo je da Dubrovčani moraju početi stvarati dodatne vrijednosti . Osim sveučilišta po njemu grad mora razvijati sport i kulturu. – Svi volimo naš Jug, no zbog njega ostali smo bez ostalih sportova. Posisao je sve pare. Moramo početi razvijati kulturu, no ne provincijsku koju plaćamo sami, već onu na kojoj ćemo zarađivati.  Hvalimo se Robin Hoodom, a moraju nam ga amerikanci doći snimiti.  Hvalimo se da smo šampion turizma, a na najljepšem vidikovcu na Mediteranu, Žarkovici, uzgajamo kučke.  Šampion smo turizma, a za invalide nemamo javni zahod. Gdje je nestalo pomorstvo?  Zar nam drugi moraju graditi marinu i terminal u Gružu? To je izdaja grada!  Dubrovnik je šampion turizma a pijemo smeće koje bacamo na Grabovicu.  U Dubrovniku se prije često spominjala riječ izvrsnost, ali ne proteklih godina. Zato jer smo prosječni – zaključio je među ostalim Vido Bogdanović te se osvrnuo i na stanje u zemlji.

– Ovo je lupeška država!  Svaki dan iz nje iseli jedna obitelj. Zaludu nam olimpijske medalje, zaludu nam znanstvena dostignuća i priznanja da imamo najljepšu obalu na svijetu kada se Hrvatska gasi. I to nakon što je postala samostalna.  Svakodnevno mladi odlaze iz nje. Pa čak i iz bogate doline Neretve.  Bahati poslodavci kukaju da nitko ne želi raditi, no uvjeti i plaće  koje nude su ispod svakog nivoa. Pa danas na internetu svatko vidi  kakve uvjete radnici imaju u drugim zemljama.  Mi nismo siromašan narod nego prevaren!  Nije politika pitanje hoće li Stepinac biti proglašen svetcem i pozdrav Za dom spremni.  Ustaše i  partizani nisu politika. Samo glupe glave misle da će prestati iseljavanje ako se Stepinac proglasi svetim. To neće spriječiti Plenković. Čiji je on? Naš ili briselski dečko?  Čija je Kolinda cura? Naša ili američka – zapitao se Vido te poručio da recept za ove probleme postoji, u nauku Stjepana Radića. – I  zato HSS-ovci nisu  ni lijevi ni desni, nego Radićevi – zakjučio  je novoizabrani predsjednik dubrovačkog HSS-a. 
 

08. svibanj 2024 06:24