StoryEditorOCM
Dubrovniklokrum plaća

Novcem Rezervata kupljene prijenosne klime za dubrovačku školu

Piše DV
26. rujna 2023. - 12:28

Osnovna škola Marina Getaldića nabavila je i postavila petnaest novih mobilnih klima uređaja. Klime su postavljene u zgradi Centar, a nabavljene u sklopu javnog natječaja Javne ustanove Rezervat Lokrum vrijednog 7.796,25 eura, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Prijenosni klima uređaji poput ovih, koji su postavljeni u učionicama, knjižnici i uredima škole, pogodan su izbor za hlađenje, grijanje i odvlaživanje prostora bez prethodne montaže te se koriste kada nije moguće ugraditi stacionarne klima uređaje koji se sastoji od vanjske i unutarnje jedinice.

image

U zgradu Centar OŠ Marina Getaldića postavljeno 15 klima uređaja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Klima jedinice nabavljene su u okviru projekta kojim je OŠ Marina Getaldića aplicirala na javni natječaj za financiranje programa, projekata i/ili manifestacija iz kategorije Znanost i obrazovanje JU Rezervat Lokrum. Naime, u cilju jačanja partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima, a sukladno Godišnjem planu raspisivanja javnih natječaja/poziva za financiranje projekata i programa od interesa za opće dobro, Javna ustanova Rezervat Lokrum u travnju ove godine objavila je javni natječaj za financiranje programa, projekata i/ili manifestacija iz kategorije Znanost i obrazovanje.

image

U zgradu Centar OŠ Marina Getaldića postavljeno 15 klima uređaja

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Podsjetimo, u okviru adaptacije novog objekta OŠ Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake, provedeno je uređenje i opremanje i zgrade na adresi Nikole Gučetića 1 u kojoj nastavu pohađaju učenici od 4. do 8. razreda. Ukupna investicija u obnovu i adaptaciju te opremanje OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije iznosi 2.5 milijuna eura, a financirana je donacijom Zaklade Caboga Stiftung.

U šest godina mandata ove gradske uprave u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uloženo je 20 milijuna eura, otvorene su dvije nove škole, energetski su obnovljene tri škole te su provedena značajna ulaganja u čitav sustav, napominju iz gradske uprave.

29. travanj 2024 22:11