StoryEditorOCM
DubrovnikKAKO NA TEHNIČKI?

Nikša Prkačin: Radimo svaki dan ali skraćeno, a vozači iz Konavala i Dubrovačkog primorja do nas mogu uz dozvolu Stožera CZ

Piše Ahmet Kalajdžić
27. ožujka 2020. - 12:57
I u postojećim otežanim okolnostima rada uslijed pandemije coronavirusa, Stanica za tehnički pregled "Euro Dubrovnik II" na Batali radi sve uobičajene poslove za sve sugrađane koji gravitiraju ovom dijelu županije. Svi vozači i vlasnici motornih vozila mogu na uobičajeni način registrirati svoja motorna vozila, jedino što se zbog novonastale situacije iz opravdanih razloga moraju, uz uobičajene propise, pridržavati i onih posebnih koje su donijeli Nacionalni i županijski Stožer Civilne zaštite.

image
Ahmet Kalajdžić


Upravo su aktualne okolnosti utjecale na to da od 23. ožujka do daljeg radimo u promijenjenom, odnosno skraćenom radnom vremenu od 8 do 15 sati od ponedjeljka do petka te subotom od 8 do 10 sati. To znači da se svi vozači, po dolasku u Stanicu za tehnički pregled na otvorenom prostoru moraju pridržavati udaljenosti od najmanje jedan, a unutar zatvorenog prostora najmanje 2 metra te ulaze jedan po jedan, te mjere Civilne zaštite su prioritet i potpuno ih se pridržavamo - ističe voditelj stanice za tehnički pregled CVH "Euro Dubrovnik II" Nikša Prkačin.

image
Ahmet Kalajdžić


Na činjenicu da je našu redakciju već nazivalo nekoliko čitatelja, interesirajući se kako obzirom da na području od Stona do Prevlake postoje samo dvije stanice za tehnički pregled i to u Dubrovniku i Općini Župa dubrovačka, a  u postojećim okolnostima ograničenog kretanja  mogu proći kontrolne punktove i doći na tehnički pregled, Prkačin pojašnjava da se svi koje moraju proći pored takvih kontrolnih punktova moraju prethodno obratiti lokalnom Stožeru CZ i tražiti namjensku propusnicu za odlazak na tehnički pregled. Naglašava kako nisu potrebne prethodne najave za tehničke preglede ali da, zbog navedenih razumljivih razloga, dnevno mogu pregledati manje vozila nego inače:


image
Ahmet Kalajdžić


-U "prepolovljenom", odnosno režimu rada uz 50 posto uobičajenih mogućnosti, sve smo zaposlenike podijelili u "tim A" i "tim B" koji će naizmjenice raditi po 14 dana. To je dobro i zbog preventivnih epidemioloških javnozdravstvenih razloga, a dobro je i radnicima koji imaju više vremena da se odmore i posvete svojim obiteljima. Želim naglasiti kako uz činjenicu da svaki zaposlenik ima zaštitne maske i rukavice, da smo na više mjesta postavili i antiseptike te da obavezno radimo i cjelovitu tjednu dezinfekciju svih prostora- dodaje Prkačlin koji zahvaljuje svim sugrađanima na razumijevanju novonastalih radnih uvjeta.

image
Ahmet Kalajdžić


Voditelj Stanice Centra za vozila Hrvatske STP "Euro Dubrovnik 2" Nikša Prkačin priznaje da su okolnosti otežane ali da rade normalno koliko god je to moguće:- Nema naručivanja za tehnički pregled, ali ni velikih gužvi te radimo normalno, pridržavajući se svih propisanih mjera. Svi klijenti mogu biti sigurni jer dezinfekciju obavlja za to ovlaštena tvrtka, a naši djelatnici rade s propisanim zaštitnim sredstvima. Razumljivo, zbog ovih je okolnosti manje posla nego lani u ovo dobna, a građani bez problema prihvaćaju sve naše i sugestije Stožera CZ- naglašava Nikša Prkačin.

image
e
Ahmet Kalajdžić

 
09. svibanj 2024 06:25