StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON OSTAVKE U NADZORNOM ODBORU SANITATA

Niko Kapetanić: Odlučio sam se više baviti znanošću. Iako se nikada nisam bavio politikom, politika je potvrđivala moju stručnost

Piše Ahmet Kalajdžić
14. ožujka 2022. - 11:05

Bivši direktor gradskog komunalnog poduzeća "Sanitat Dubrovnik" Niko Kapetanić podnio je ostavku u članstvu Nadzornog odbora te gradske tvrtke koju je osobno dugo vodio. Kapetanić je o ostavci o kojoj je izvijestio ne samo aktualnu direktoricu Klaudiju Barčot, nego i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, za Dubrovački vjesnik rekao:

-Točno je, podnio sam ostavku. Nemam komentara na tu odluku jer nikako ne želim zabavljati javnost kojekakvim pričama- rekao nam je Kapetanić a na molbu da nam ipak pojasni razloge svoje odluke, Kapetanić je rekao:

-Iako ne spadam u milje politike, za dužnost direktora su me potvrđivale i moja godišnja poslovna izvješća prihvaćale sve političke opcije na vlasti. No, odlučio sam se ubuduće, u vremenu koje mi je preostalo, više baviti znanošću i obnoviti neke "znanstvene veze" od Zagreba do Zadra i Sarajeva... Mislim da tu još uvijek mogu i imam što reći- rekao nam je Kapetanić o novoj životnoj stranici koju je odlučno okrenuo i namjerava je kvalitetnim prilozima ispisati u vremenu koje slijedi.

Tako otpadaju kojekakve spekulacije o mogućim  razlozima i njegovom, navodnom (ne)slaganju s višemilijunskim poskupljenjem projekta obnove gruške place koja je postala dubrovačka "vruća politička tema" oko koje će još biti riječi na sjednicama Gradskog vijeća, ali i u medijima. Na kraju, podsjetimo kako je Kapetanić jedan od najdugovječnijih dubrovačkih direktora i na čelu Sanitata se nalazio od 1990. godine slijedeća dva desetljeća, ali je i nakon tog plodnog razdoblja ne samo ostao u matičnom poduzeću, nego bio i desna ruka direktorima koji su ga naslijedili i stručno ih savjetovao u uspješnom vođenju poslova jedne od najvažnijih gradskih tvrtki.

05. svibanj 2024 06:21