StoryEditorOCM
DubrovnikVRATILI SE POMORCI S MATURALNOG PUTOVANJA

'Nije nas ništa spriječilo da se dobro zabavimo i osjetimo duh Praga i Beča"

Piše TS Foto: Privatni album
8. rujna 2017. - 10:58

Maturanti dva razredna odjeljenja Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik danas su se u jutarnjim satima vratili iz Praga i Beča gdje su bili na maturalnom putovanju. Njihovi kolege iz škole vratili su se dan ranije, dok su zbog početnih teškoća koje su ovi mladići doživjeli, 4.NA i NB, ostali dan dulje.

No, i povratak nije prošao bez problema. Zbog navodnog propusta u rezervaciji karata, jer se promijenio plan puta, Croatia Airlines nije promijenila dan putovanja, pa su učenici naknadno čekali 20 minuta da se riješi situacija. Zbog toga je let i kasnio. Unatoč svemu, budući pomorci odlično su se proveli.

'Nije nas ništa spriječilo da se dobro zabavimo i osjetimo duh Praga i Beča. Na početne probleme smo zaboravili, iako je taj prvi dan bio pravo mučenje. Sreća pa su nam produžili jedan dan. Mi bi opet išli, samo da ekskurzija traje još dulje', rekli su maturanti koji se u ponedjeljak vraćaju u školske klupe.

O njima se pisalo po medijima zbog propusta u organizaciji Croatia Airlinesa. Podsjetimo, zbog tehničkog kvara prošlu subotu, zrakoplov nije poletio u 6:50, već su učenici par sati kasnije za Zagreb poslani autobusom. Nakon toga su imali i problem s drugim autobusom kad je prilikom okretanja vozač agencije Platanus koja ih je vodila na maturalac, proklizao gumom u blato i nagnuo se u jednu stranu. U tom trenutku nije bilo učenika u autobusu, te nitko nije bio ozlijeđen. Pomorci su zbog svih događanja propustili jedan dan, ali na održanom roditeljskom sastanku odlučeno je da će djeca ostati dan dulje, odnosno koliko im je maturalno putovanje trebalo i trajati.

04. svibanj 2024 09:52