StoryEditorOCM
DubrovnikIZBORNO POVJERENSTVO

Član biračkog odbora ubacio listić na pogrešno biračko mjesto u OŠ Marina Getaldića, ali nema formalne prijave o izbornoj nepravilnosti

Piše SR
30. svibnja 2021. - 10:34

12,50 - Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva grada Dubrovnika, Marijana Capurso Kulišić kaže kako su predsjednica i članovi biračkog odbora obavijestili o pogrešci koja se jutros dogodilana biračkom mjestu u OŠ Marina Getaldića u Dubrovniku.

- Za nas je najvažnije da smo odmah utvrdili gdje je greška i to, po mom mišljenju, ne bi trebalo utjecati na pravilnost izbora. Član biračkog odbora je, misleći da je na tom biračkom mjestu, išao ubaciti listiće. Jednog je ubacio, a drugog nije jer su zaključili da nije na popisu tog biračkog mjesta nego susjednog. Na vrijeme su utvrđene činjenice i to u konačnici neće utjecati na izbornu pravilnost - izjavila je Capurso Kulišić.

image
Biračko mjesto OŠ Marina Getaldića
Tonći Plazibat/cropix

Nema dojava o izbornim nepravilnostima ni s ostalih biračkih mjesta u Dubrovniku.

11,40 - U Županijskom izbornom povjerenstvu kažu kako su sva biračka mjesta jutros otvorena te nemaju nijednu prijavu nepravilnosti do 11 sati i 30 minuta.

S obzirom na objave o navodnim nepravilnostima kod glasovanja na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Marina Getaldića, u Dubrovniku, u dubrovačkom Izbornom povjerenstvu kažu kako su rano jutros dobili obavijest biračkog odbora o pogrešci, no poduzeti su odgovarajući koraci. Kako kažu u Izbornom povjerenstvu, nije bilo formalne prijave izborne nepravilnosti.

07. svibanj 2024 17:32