StoryEditor
DubrovnikI U DUBROVNIKU |

NE NASJEDAJTE - Lažno se predstavljaju kao pripadnici civilne zaštite te pod krinkom pružanja pomoći najavljuju dolazak u domove

Piše DV
25. ožujka 2020. - 21:18
Lažno predstavljanje kao Civilna zaštitaGrad Dubrovnik
Krizni stožer Grada Dubrovnika primio je informaciju da se nepoznata osoba ili više njih lažno predstavljaju kao pripadnici postrojbi civilne zaštite te sugrađanima pod krinkom pružanja pomoći najavljuju dolazak u njihove domove.  
 
Upozoravamo sugrađane da pripadnici operativnih snaga Civile zaštite Grada Dubrovnika NE OBILAZE DOMOVE naših građana te apeliraju na sve građane koji takve poruke ili pozive prime da na iste ni u kom slučaju ne nasjedaju nego da ih bez odlaganja prijave.
 
Svaku indiciju na sumnjivo ponašanje ili neautorizirano postupanje potrebno je prijaviti policiji, a poželjno je o istome obavijestiti i Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika putem elektroničke pošte na adresu civilnazastita@dubrovnik.hr. Građanima je dostupan i besplatni telefon 0800 8182 na koji se moguće obratiti Stožeru svakim danom od 8 do 20 sati.
 
Podsjećamo građane da su pripadnici operativnih snaga CZ-a koje možete sresti na gradskim ulicama odjeveni u službene uniforme modre boje s grbom civilne zaštite. Također, podsjećamo da je sustav pomoći rizičnim skupinama uspostavilo Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, a samoorganiziranje pomoći nije dozvoljeno.
 
Lažno predstavljanje je kažnjivo i svaki ovakav pokušaj bit će prijavljen policiji.
 
#GRAD DUBROVNIK#CIVILNA ZAŠTITA
loading...

Izdvojeno

27. svibanj 2020 17:22