StoryEditorOCM
DubrovnikPOVODOM DANA SESTRINSTVA

Našu redakciju obišle su učenice Medicinske škole i izmjerile nam tlak i cukar: ne, nismo slatki ko šećer, a nije nam ni tlak na 200!

Piše Dv
12. svibnja 2023. - 11:39

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva, redakciju Dubrovačkog vjesnika obišle su učenice Medicinske škole Dubrovnik Karmen Mandić i Mirjam Jović zajedno s njihovom profesoricom strukovnih predmeta Hrvatinom Nižić Grubišić. Cilj je bio jasan: zaposlenicima Dubrovačkog vjesnika izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi.

Kako je otkrila ravnateljica Marijana Kulić, u Medicinskoj školi odlučili su se za akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi ljudima koji rade u posebno stresnim profesijama, kao što su zaposlenici u žurnim službama, ali i novinari.

Ističe Kulić kako učenici Škole održavaju i redovita mjerenja za građanstvo na tri punkta u gradu, puno puta je svjedočila da su ljudi tako slučajno otkrili kako imaju visok tlak, a da toga uopće nisu bili ni svjesni.

- Upravo povišeni krvni tlak i šećer u krvi upućuju na to kako osoba živi i kolikom je stresu izložena, oni su među prvim znacima ‘upozorenja‘ da treba promijeniti životne navike - upozorila je Kulić i pozvala sve one koji imaju povišene vrijednosti tlaka i šećera u krvi da čim prije posjete svog obiteljskog liječnika.

Medicinskim sestrama i tehničarima ovim putem čestitamo njihov dan! 

07. svibanj 2024 00:30